Van Sydney naar Auckland

op Gepost in Australie Hits: 3469

De laatste dagen in Australie. We wisselen tussentijds nog even van hostel. Dit kost niet al te veel moeite want er zitten er hier een stuk of tien bij elkaar. De gemiddelde leeftijd van de medekamergenoten is hier wel erg laag geworden en de hoeveelheid herrie is ongeveer evenredig gestegen dus we slijten de laatste dagen nog lekker even in een tweepersoons kamer in de Kangoo backpackers.

Verder flink geinternet. Het is hier heel goedkoop. Voor twee dollar kan je onbeperkt internetten. En we hebben aardig wat tijd nodig want om te beginnen willen we weer een fotoboek. De provider waar de eerste gehost stond is met de noorderzon vertrokken dus die zien we niet meer terug. Nu is het op dit moment niet mogelijk om alle foto's er op te zetten maar we willen in elk geval de Australie foto's er weer op hebben en ook het vervolg kunnen laten zien. Gelukkig hadden we thuis al een reserve fotoboek aangemaakt dus de hele handel is weer vrij snel in de lucht. Alleen verschijnen er nu af en toe een paar heel irritante reclame's. We zullen kijken of we daar ook nog wat aan kunnen doen. Verder ook veel tijd gestoken in het vinden van een betaalbaar campertje in Nieuw Zeeland. Er zitten behoorlijke verschillen tussen de verschillende verhuurders, maar ook hier is natuurlijk alle waar naar z'n geld. De grote jongens zijn het duurst maar leveren dan ook nagenoeg nieuwe auto's. En er zijn een heel stel die de auto's van de grote jongens opkopen als ze een jaar of vijf oud zijn en dan tegen een lager tarief gaan verhuren. Over het algemeen, des te goedkoper, des te ouder de camper. Maar dit maakt ons niet zo heel veel uit (het zijn allemaal nog jonge karretje's vergeleken met ons Falcon-mobiel) en het scheelt meer dan de helft! We hebben stapels mailtje's verstuurd voor prijsopgave's en uiteindelijk maar een keuze gemaakt. Even gebeld en als het goed is staat ie in Auckland klaar.

De dag van vertrek.
We hebben gisteren een busje naar het vliegveld geboekt. Dus gemakkelijk en snel heengereden. Als we inchecken bij de Quantas bali wacht er nog een verrassing voor ons. Quantas wil ons niet meenemen als we geen datum hebben voor de vlucht uit Nieuw Zeeland vandaan. En die hebben we niet omdat we nog steeds een open ticket hebben omdat er nog geen stoelen beschikbaar zijn.... En volgens hen krijg je dan grote problemen bij de douane. Afijn, dus het halve vliegveld doorgelopen. Eerst naar het bookingoffice van Quantas want onze vlucht is een combinatie vlucht van Quantas en Lanchile. Maar daar kunnen ze naar eigen zeggen niets voor ons betekenen. "geen stoelen beschikbaar" Ja hallo, dat wisten we al... Ga maar naar het Lanchili kantoor om te kijken of zij nog stoelen hebben is het advies. Het kantoortje van Lanchili is ergens op een bovenverdieping en vrijwel onvindbaar. Iedereen die we vragen weet dat het "ergens" in de buurt moet zijn maar niemand weet waar. Uiteindelijk na veel zoeken toch gevonden, maar helaas het is leeg. De buurvrouw weet te melden dat ze een vlucht aan het begeleiden zijn en men is waarschijnlijk pas over een uurtje terug. Daar hebben we dus ook niets aan want rond die tijd hopen wij eigenlijk wel te vliegen. Dus weer terug naar Quantas. Gelukkig treffen we nu iemand anders en deze dame heeft een hele simpele oplossing; voor de vlucht van overmorgen naar Chili zijn nog wel stoelen vrij en daar worden we dus naar omgeboekt. Is Quantas ingedekt (ze brengen niemand zonder vervolgvlucht het land in) en geen problemen bij de douane (als die er al naar kijken...). Alleen gaan wij natuurlijk niet al over twee dagen weer vertrekken uit Nieuw Zeeland dus wij moeten in NZ gelijk deze vlucht weer annuleren. Prima oplossing wat ons betreft.
Verder vlekkeloos naar Auckland. Bij aankomst gelijk naar de Quantas balie en de vlucht weer geannuleerd, wat geld gewisseld en de bus genomen naar het centrum. We laten ons afzetten bij een hostel uit de Lonely planet en dit blijkt de grootste van Auckland en Nieuw Zeeland te zijn. Werkelijk een enorm flatgebouw met backpacker onderkomens. Het is kennelijk een oud kantoorgebouw want uit de lobby gaan maar liefst drie liften naar de zeven(!) verdiepingen met kamers. Maar het is pas twee jaar oud en ziet er perfect uit dus we nemen een paar bedden op de dorm. 's Avonds eerst even onze gratis pils en pizza in de kroeg van het hostel in de kelder gescored. Maar dit vult toch niet genoeg dus nog even snel de stad in om wat te eten en wat rond te shoppen. Er zijn nog aardig wat winkels open en we vinden in een boekenzaak nog een mooie wegenatlas. Kunnen we morgen in elk geval onze weg vinden als we met het campertje op pad gaan.

posted by Frank : zondag, oktober 03, 2004