mapbotswana

Khama Rhino Sanctuary

Gepost in Botswana Hits: 1931

Vanmorgen vroeg wakker. Veel getwetter van de vogels in de bomen boven ons. Even ontbeten en de tent weer ingepakt. De apen komen nu uit de bomen en gaan de afvalbakken langs om ook een ontbijt te scoren.
Vandaag een klein stukje rijden, we gaan neer het Rhino Sanctuary iets voorbij Serowe.

Door de Kalahari

Gepost in Botswana Hits: 1978

Deze morgen vroeg opgestaan want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Vandaag reizen we naar Maun. Eerst het zandpad weer door geploeterd en dan de geasfalteerde weg op. We doorkruisen nu da Kalahari. Eindeloze vlaktes met dor gras en lage struiken.

Onkovango delta

Gepost in Botswana Hits: 1909

Een mooie manier om een beetje te ervaren wat de Onkovango is, is een tripje met een Mokoro. Dit is een tot kano uitgehakte boomstam die wordt voortbewogen door een man met stok die op de achterkant van de Mokoro staat. We vertrekken vroeg met een motorbootje wat ons naar het dorpje brengt waar de Mokorotripjes starten.

Moremi Nationaal Park

Gepost in Botswana Hits: 1964

Half zes opgestaan voor ons tripje van vandaag, we gaan naar het  Moremi Nationaal park! Om zes uur de deur uit in een Landcruiser die is omgebouwd tot safari-vehikkel. Het eerste uur gaat nog over de geasfalteerde weg en op dit tijdstip is het bokkoud in zo'n open auto die er zo snel mogelijk probeert te komen.