Down under in Perth!

op Gepost in Australie Hits: 3534

Met Cathay Pacific gevlogen van Bangkok naar Hong kong. Het is al donker als we aankomen en het aanvliegen op Hong kong is prachtig, Overal lichtjes van de stad rondom de baaien. Je herkent het meteen van de foto's. Het vliegveld van hong kong is strak en modern, een plaatje. Hier een uurtje gewacht en toen doorgevlogen naar Perth.

Om half acht 's ochtends gearriveerd in Perth. De zon is net op en het is maar drie (!) graden boven nul. Dat is zo ongeveer dertig graden lager dan vanwaar we vertrokken. We hebben het dus wel een beetje koud! Verder is het trouwens prachtig weer met geen wolkje aan de lucht. 's Middags wordt het een graad of 20 en de Aussie's lopen gewoon in T-shirt. Wij moeten nog even acclimatiseren en houden de fleece nog even aan.

Met de airportbus naar het centrum gegaan en daar laten afzetten bij de "Grand central backpackers" Hier in Australie heet de goedkope accomodatie geen guesthouse maar backpackers en het geeft ook gelijk aan wat voor publiek er in zit.
Momenteel is het vrij rustig en het zijn vooral Engelsen en Japanners die met ons de keuken delen. Want die keuken is weer even een nieuwe ervaring. Na vier maanden "uit eten" staan we nu weer zelf achter de pannen. Samen dus met alle anderen rond het enorme fornuis en het is grappig te zien wat iedereen voor potje kookt. De meesten heel simpel maar vooral onze Japanse vrienden maken, in onze ogen, hele maaltijden.
Voor de rest is het weer even wennen. Het weer, de prijzen, het westerse. Na al die tijd in Azie is het wel weer lekker om al die westerse luxe om je heen te hebben. Het openbaar vervoer hier in Perth is perfect. Gratis bussen door het hele centrum en een trein/metro voor weinig. En ze rijden gewoon weer eens op tijd!
De eerste dag gelijk al een nieuwe simkaart voor de gsm gekocht. Gemakkelijk bij de zoektocht naar een auto. We hebben dan de eerste dagen al een aardig deel van het beltegoed verbelt want je hebt niet zo maar een auto! Er hangen er weliswaar aardig wat op de mededeling borden bij de guesthouse's maar een hoop blijken al verkocht of geregistreerd in de verkeerde staat wat problemen geeft bij het overschrijven of later bij verkoop. We zijn zo'n drie dagen tussen ons Perth sightseeing door aan het zoeken geweest naar een auto. Testritje hier, testritje daar, de dag is zo om. Uiteindelijk eentje gekocht bij de plaatselijke brikkie's dealer. Aardige jongens en het kwam wel vertrouwd over, het blijft natuurlijk afwachten maar toch.
En zo zijn we nu de trotse eigenaar van een Ford Falcon stationwagon uit 1986. Een enorm bakbeest, je kan achterin slapen, 4 Liter motor en een reusachtig hekwerk op de neus om kangaroo's en ander overstekend wild op te vangen. Het is niet moeders mooiste meer maar als het goed is gaat ie het mechanisch gemakkelijk redden.
Vandaag de koop beslecht en naar het "licensing center" gegaan om hem over te schrijven. En daarna naar de RCA, dit is de Australische ANWB, voor een verzekering want we willen toch nog wel een beetje zekerheid. De prijs viel enorm mee en wat we niet opmaken (je neemt zo'n verzekering voor een jaar) krijg je weer terug. Verder kunnen we op vertoon van onze NL wegenwachtpas ook gewoon gebruik maken van de wegenwacht hier. Ook wel prettig.
Vanmiddag met het slagschip de eertste vaart gemaakt richting de megasupermarkt in een buitenwijk. Hier wat kampeerspulletje's gekocht; tentje, koelbox, kingsize luchtbed en andere spulletje's. Toen weer terug naar het centrum waar we al eerder een discountzaak ontdekt hadden en hier nog wat aanvullingen gehaald. En bij de koop hadden we ook al een tafel, stoelen en een gasstel bedongen dus ons spulletje is nu wel aardig kompleet.
Zoals alle avonden weer in het hostel ons potje gekookt.

posted by Frank : maandag, juli 19, 2004