Route deel 2

op Gepost in Uncategorised Hits: 9583

Bij het bepalen van onze route hadden we beiden een sterke voorkeur om in elk geval in Zuid-Amerika een aantal landen te gaan bezoek. Verder wilden we graag naar Midden-Amerika, wat onbekend terrein in Azie en een stuk Australie.

En zo ontstond onderstaande route. Met de klimaat tabellen ernaast hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk op een gunstig moment door de landen te reizen. Vooral in het zuiden van Argentinie en Australie speelt dit mee, de zomerse periodes zijn hier kort. Maar omdat we er ook weer niet in het hoogseizoen wilden zitten was het nog een leuk gepuzzel.


routedeel2

Onze reisroute ziet er nu als volgt uit;

Costa Rica | Nicaragua | Panama | Colombia | Chili | Argentinie Noord | Paraguay

Brazilie | Uruguay | Argentinie Zuid | Australie | Filipijnen | Borneo | Singapore | Sri Lanka

 

 Costa Rica
Rain_forest_frogWe starten onze trip in San Jose, Costa Rica. Vervolgens trekken we door Costa Rica langs actieve vulkanen en de vele natuurparken die dit land rijk is op zoek naar nevelwouden, fraaie vogels en gifgroene kikkertjes. O.a. langs Tortuguero, Sarapique en Montezuma.
 Nicaragua
volcano-sungrebeVan Costa Rica door naar Nicaraqua. Eerst naar het Isla Omete gelegen in het Lago de Nicaragua. Vervolgens o.a. naar het koloniale van Granada en Leon en de ruine's van het oude Leon bekijken.
 Panama
panamaPanama is het laatste land in Midden Amerika wat we bezoeken. Natuurlijk kan je niet om het legendarische kanaal heen, gaan we dus zeker even bekijken. En verder, aan de koffie in Boquette, relaxen op de Bocas del Torro eilandje's en Panama is natuurlijk onze opstap naar Zuid Amerika!
 Colombia
cartagenaVan tropische stranden tot de hoge besneeuwde bergpieken van de Andes en van nevelwouden tot woestijn, Colombia heeft alles. Cultuur viert de boventoon in de prachtige historische steden als Cartagena, San Augustin en Bogota.
 Chili
Easter islandIn Chili vliegen we gelijk door naar Paaseiland ook wel bekend als Rapa Nui. Op deze bijzondere plek willen we de jaarwisseling gaan meemaken. En natuurlijk op zoek naar de Moai, de kolossale beelden die op het eiland te vinden zijn.
 Argentinie Noord
saltaOns eerste stuk Argentinie gaat door het noorden van het land. Langs Mendoza en Cordoba en de hoogvlakte's van Salta. Vervolgens over de vlakte's naar de grens met Paraguay
 Paraguay
paraguayIn Paraguay zijn we slechts een paar dagen.We bezoeken Asuncion en de jezuiten dorpjes en gaan dan naar de grens met Brazilie.
 Brazilie
pantanalIn Brazilie gaan we ook weer op zoek naar wat natuurschatten. De Pantanal is dan zeker een hoogtepunt net zoals de enorme watervallen van Foz de Iguazu. Verder verplaatsen we ons naar de kust en gaan dan langzaam weer omlaag richting Uruguay.
 Uruguay
uruguayHistorische steden als Montevideo en Colonia en zandstranden langs de Atlantische kust.
 Argentinie Zuid
torresdelpaineBuenos Aires is natuurlijk een bezoek waard. Vanaf hier vliegen we naar Ushuaia in het uiterste zuiden van Tierra del Fuego ofwel vuurland. Vervolgens over land weer afzakken naar het noorden langs de Chileens-Argentijnse grens. We bezoeken diverse natuurparken als Torres del Pain, Los Glaciaires en de omgeving van Bariloche voor het maken van trekkings en wandelingen.
 Australie
kangarooIn Australie starten we ook in het uiterste zuiden, Tasmanie om precies te zijn. Waarschijnlijk huren we een campertje en werken ons dan omhoog door Victoria en South Australia tot in het Rode Hart bij Alice Springs
 Filipijnen
filipijnenEn dan weer in Azie! De Filipijnen, dat wordt dus eiland hoppen en genieten van cultuur en zandstandjes met fraaie koraalriffen. 
 Borneo
borneoBorneo is voor ons eigenlijk waarschijnlijk alleen Sarawak en Sabah, het Maleisische deel dus. Maar ja, Borneo klikt zo goed! Het roept een beeld op van ondoordringbare jungle, oneindig avontuur. En daar gaan we dus naar op zoek, kijken of er nog wat over is....
 Singapore
singaporeSingapore is eigenlijk vooral een handig knooppunt om verder te reizen, maar natuurlijk ook een lekkere stad voor een paar dagen.
 Sri Lanka
sri lankaDe laatste bestemming, weer eens in het land van Boeddha met een exotische cultuur en veel mooie natuur. We gaan een rondje maken over het eiland langs o.a. Kandy, Anuradphapura, Ella en Mirissa.