Van Agnes water naar Steve Irwin

op Gepost in Australie Hits: 3476

Deze ochted was het slalommen tussen de fietsers door. Er is hier een meerdaagse fietstocht gaande en twee dagen geleden kwamen we ze ook al tegen. Toen waren we net voor de meutte uit, vandaag zitten we er midden in. Kilometers lang tussen de fietsen door laveren. Overigens een perfect georganiseerd gebeuren met overal waarschuwingsborden en eet en drink stops. Maar erg opschieten doet het dus niet.

Ons eindpunt voor vandaag is Hervey bay. Vooral bekend vanwege de toegang tot Fraser eiland. Die avond een tripje voor morgen geboekt naar Fraser eiland. We gaan dus naar Fraser! Om acht uur 's ochtends worden we opgehaald door een grote bus die een rondje door Hervey bay rijdt en overal mede eiland gangers oppikt. Vervolgens met de veerboot over naar het eiland. Fraser eiland is een enorm zandeiland. Er zijn dus in het geheel geen rotsen te vinden en volgens zeggen is het het grootste zandeiland ter wereld. Er zijn ook geen verharde wegen en als we van de veerboot komen staat er een 4WD bus te wachten om de hele groep rond te rijden. Het midden van het eiland is bedekt met dicht regenwoud. Niet wat je direct verwacht op een zandeiland maar er schijnt op dit eiland een enorme overvloed aan zoet water te zijn (in tegenstelling tot het vasteland). Het is dan ook een prachtig regenwoud met enorme hertshoorns in de bomen. In het verleden is er een enorme hoeveelheid hardhout gekapt maar wat wij te zien krijgen ziet er allemaal nog erg fraai uit. Daarna het strand op en langs een aantal mooie punten en een oud scheepswrak wat ligt weg te roesten. Onderweg nog een dingo gezien. Lunch bij een resort op het eiland en daarna weer door het regenwoud naar een van de vele meertje's. Het water in het meertje is werkelijk kristalhelder en het zand is zo fijn dat je je juwelen ermee kan polijsten. Maar ja, juwelen hebben we niet mee dus we banjeren maar wat door het meer. Aan het eind van de middag weer terug met de ferry. Onderweg nog uitgekeken naar walvissen die hier ook veel voorkomen maar meer dan wat dolfijnen zien we niet. De volgende dag naar Noosa gereden. Het heeft de naam een geweldige badplaats te zijn maar wij vinden het veel te druk, toeristisch en decadent. We zijn wel het Noosa national park ingegaan voor een lange wandeling. Prachtige uitzichten over zee. De golven zijn hier weer reusachtig en er zijn heel wat surfers. Geweldig gezicht. Ook een heel stuk door mooi regenwoud, leuke wandeling.

QLD - Nambour, vriend SteveDoorgereden naar Nambour om te overnachten en Nambour ligt weer heel dichtg bij onze bestemming voor morgen; de dierentuin van crikey "that is a genuine little fella" Steve Irwin. Vandaag dus naar de Australian Zoo "home of the crocodile hunter", want zo heet het officieel. Het is de tuin van de familie Irwin waarvan Steve sinds z'n optredens als dierenliefhebbende dorpsgek op tv toch wel de bekendste is. (zij die zich nu afvragen "wie is dat nu weer", kijk even een avondje Discovery channel en je komt hem geheid tegen). Een enorm reclamebord met Steve en een croq in aanvals houding verwelkomt je. We waren Steve al vaker tegengekomen want hij maakt ook reclame voor Toyota en bij de reparatie van de auto, inderdaad bij eenToyota garage, stond hij ons vriendelijk toe te lachen. De dierentuin zelf is zeker de moeite waard. Voor een familiebedrijfje wat begon met het verwijderen van lastige krokodillen bij mensen uit de achtertuin is het een prachtig gebeuren geworden. Rond de middag een hele show met roofvogels, papagaaien, slangen, tijgers en krokodillen. Overigens niet allemaal tegelijk... Het hele gebeuren heeft duidelijk een educatieve achtergrond want voor veel Australiers is de enige goede papagaai, slang, croc nog steeds een dooie. Verder heel veel andere dieren uit Australie zelf te bewonderen. Waaronder veel giftige slangen. Zeven van de tien meest giftige slangen ter wereld komen voor in Australie. En verder natuurlijk ook heel veel van de crocodile hunter en z'n familie zelf. De hoeveelheid souvenir ellende met Steve z'n kop er op is echt indrukwekkend, van theedoek tot wandklok, er is van alles te koop.