Great Ocean Road

op Gepost in Australie Hits: 1916

Mooi op tijd op Melbourne Airport gearriveerd. Taxi genomen naar de camperverhuurtoko. “Apollo” dit keer. Iets andere uitstraling dan de familiebusiness van Tasmanie. Hier een strak en modern kantoor en een parkeerplaats die wit ziet van alle campers. Na de nodige formaliteiten en het zwaaien met creditcards er eentje meegekregen. Prachtig nieuw bussie. Ongeveer 200000 minder kilometers op de teller dan de vorige en ziet er ook nog heel strak uit. Ja ja, wij reizen op stand..... ahum.

 

 

Vervolgens ons in de Melbournse avondspits gestort. Er is gelukkig wel een grote rondweg maar die staat om een uur of vijf toch al aardig vol. Uurtje over gedaan om de stad uit te komen. Bij Werribee eerst naar de supermarkt gegaan voor wat avondeten en vervolgens de afslag richting de Port Phillip Bay genomen en ergens aan het water overnacht.

Volgende ochtend eerst weer even terug naar de super in Werribee. Flink ingeslagen voor de komende tijd. En dan naar Geelong. Even een McWIFI stop en langs de touristinfo voor info over de “Great Ocean Road”. De route voor de komende dagen. Zoals altijd overstelpt met folders en kaartjes. Heel handig.
We doen uiteindelijk bijna vier dagen over de Great Ocean Road. Heel veel gestopt bij uitzicht punten, watervallen, om te wandelen en te vissen.
Eerste stop is Bells Beach. Hoge golven en veel surfers. Zo mooi dat ze hier de film “Point break” hebben opgenomen. Een adrenaline filmpje in de surfwereld met Swayze en Reeves. En wij maar denken dat het in Californië was. Maar nee, echte Aussiesurf!
De bekendste spot langs de route zijn de “Twaalf Apostelen”, twaalf rotsen in zee. Het zijn dan wel gewoon twaalf enorme stukken steen die de kracht van de oceaan tot nu to hebben weerstaan maar toch is het een bijzonder gezicht. Geel-bruine steen in die kolkende oceaan. En het is heel multiculti ook. 90% van de bezoekers is Aziaat. En kennelijk gaan die allemaal graag met wat rotsen op de foto. Heel grappig, er wordt geen foto gemaakt zonder dat er een familielid op de voorgrond staat. En minutieus uitgemeten!
Ook nog koala's gekeken in de Eucalyptus bomen bij Kenneth River (Dank je Martin) Ze zitten er nog steeds. Overigens wel een beetje hoog in de bomen vandaag. En met nul activiteit. Het was net tijd voor een middagdutje denk ik. Hier ook een aantal prachtige gekleurde parkieten gezien.
Tot Warrnabool langs de kust gereden. Vanaf hier weer het binnenland in richting Grampians. Bij Lake Bolac een overnachting gemaakt. Praatje gemaakt met de man in het plaatselijke touristinfo kantoortje. Hij heeft een prachtige foto van het enorme meer vier jaar geleden. Helemaal leeg! Het schijnt vijf jaar (!) droog te hebben gestaan als gevolg van de enorme droogte die ze hier hebben gehad. Twee jaar geleden is het eindelijk weer volgelopen na regenval.
Rondom het meer is volop gelegenheid om te kamperen. Mooi plekje aan het water gevonden.