mapnew-zealand.gif

Op pad in Nieuw Zeeland

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3204

s' Ochtends eerst gebeld naar de campermannen. Helaas blijken ze er niet helemaal klaar voor te zijn. Het wordt vanmiddag of morgenochtend. Niet echt een heel groot probleem, we spreken morgenochtend af en gaan vandaag Auckland verkennen.
Het is vandaag bewolkt en dan merk je meteen dat het hier kouder is dan in Australie. We kunnen nu weer een fleece en jas aan.

Naar het Noordelijkste puntje

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3173

Van de Bay of Islands gaan we nog noordelijker naar Cape Reinga. Het is het meest noordelijke stukje Nieuw Zeeland. We hebben overigens niet zomaar gekozen om eerst het Noordelijke deel te doen. Het is hier eerder lente en de temperaturen zijn ook al wat hoger. Tenminste dat is de theorie...

Naar bubbels en bronnen

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3208

Vandaag het noordelijke deel van het noordereiland weer verlaten. We gaan weer langs Auckland omlaag. Het is een echte rijdag. Bijna 400 Km gereden, voor Nieuw Zeelandse begrippen een heel eind. Via Hamilton naar Cambridge waar we overnacht hebben. De dag er op naar Rotorua. Deze plaats ligt midden in het vulkanische gebied van het noorder eiland. Overal komen wolken stoom omhoog en bubbelt het in de bodem.

Skieen in Mordor

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3289

De volgende bestemming is het Tongariro National park. Dit park betaat uit drie aktieve vulkanen waarvan er een de hoogste berg van het noorder eiland is. En het is ook de plek waar de twee grootste ski gebieden van Nieuw Zeeland zijn. En we hebben wel zin om eens even te gaan skien. Het is hier dan wel inmiddels lente maar als het goed is kan je tot eind oktober terecht op de lange latten.

Naar het Zuider eiland

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3250

Na onze ski avonturen richting Wellington gereden. Iets na de middag hier gearriveerd en aangezien onze boot pas om half twee vannacht vertrekt hebben we nog alle tijd om de stad in te gaan. Wellington is een prettigere stad dan Auckland. Overzichtelijker en met een mooie hoek bij de haven. De stad zit ook vol met kleine cafeetje's en eethuisjes.

In Abel Tasman NP.

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3112

Deze ochtend vroeg opgestaan. Het is een prachtige dag, helder en nu al een lekkere temperatuur. Een perfecte dag om te lopen in het Abel Tasman National Park.
We rijden eerst met de camper naar Marahau. Dit is een verzameling huizen aan de rand van het park en vanaf hier is het mogelijk om je met een boot te laten droppen in het park. Deze optie lijkt ons wel wat want dan kan je het fraaiste deel van de wandeling lopen zonder dat je dagen onderweg bent.

Van west naar oost...

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3347

Westport is een stadje wat ontstaan is tijdens de goldrush van een dikke honderd jaar geleden zoals zoveel stadjes en dorpjes in deze omgeving. We arriveren al vrij vroeg en het regent voor de verandering weer eens. En dan heeft zo'n stadje gelijk een vrij treurige aanblik. Eerst een telefooncel opgezocht. Door het grote tijdsverschil (11 uur) kunnen we nu gewoon 's ochtends even bellen want dan is het in Holland avond.

Van Christchurch naar Dunedin

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3580

Onze vlucht voor het slechte weer heeft maar een beetje succes gehad. Het regent dan wel iets minder maar het blijft erg bewolkt. Maar we gaan even vrolijk weer op stap! Vandaag Christchurch in. Het oude centrum verkent, lekker goedkoop internetten en weer een fraai museum bezocht. The Canterbury museum. Erg fraai, vooral de expositie over de ontdekkingsreizen naar de zuidpool (Christchurch was altijd het vertrekpunt van de expeditie's) is heel interessant.

Van Dunedin naar Milford Sound

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3394

Vanaf Dunedin volgen we de "Southern Scenic road". Een mooi weggetje dus. De wegen zijn zowiezo lekker om te rijden. Heel rustig en alleen bij de echte grote steden iets wat op een snelweg lijkt. De grootste opstoppingen tot nu toe zijn de kudde's schapen die over de weg worden verplaatst. Bij de Curio bay de resten van een versteend bos in de branding zien liggen en vervolgens slingert de weg langs de kust verder tot Invergargill. Dit was de volgende stopplaats.

Van Milford Sound naar het paradijs!

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 2995

Vandaag naar Queenstown gereden. Lekker rustig aan, veel stoppen. Het is zacht weer. We rijden tegen de stroom in die vanuit Queenstown een dagje Milford Sound doet. Tientallen bussen passeren. In Queenstown eerst langs het visitorcentre geweest en naar de DOC voor info over wandelingen in de buurt. Verder is Queenstown een heel toeristisch stadje. Niet echt bijzonder.

Van meren, mugje's, pinguins en ijs

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3178

Vandaag gaan we van ons mooie plekje in de bergen terug richting Queenstown. Het is nog steeds erg regenachtig. In Queenstown nog even wat geinternet. Eergisteren was het allemaal niet gelukt en dus proberen we het nu nog maar eens bij een ander internetcafe. Gelukkig lukt het nu wel en kunnen we weer wat fotootjes en vehaaltje's wereldkundig maken.

Van Zuid naar Noord

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3342

Vanuit Hokitika gaan we naar Greymouth. Voor de 2e keer want dit was de plek waar we een week of drie geleden besloten om eerst maar de oostkust te doen vanwege het weer. Nu is het een heel ander Greaymouth wat we aantreffen, heerlijk in het zonnetje. Zo'n stadje ziet er gelijk heel anders uit.

Te Urewera, Coromandel en het vliegveld

Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 3227

We werken ons langzaam omhoog langs de oostkust van het Noordereiland. In Napier even naar de art-deco gebouwen gekeken. De kust is hier lang met veel kiezelstranden. Een lekkere hoek voor surfers want de golven zijn vaak erg hoog.
We gaan via Waioa naar het Te Urewera natrional park. Het is een heel eind over onverharde weg. Het gevolg is wel dat het er heel rustig is. De meeste camperrijders beginnen er niet aan.