Tassie 3

op Gepost in Australie Hits: 2326

Het laatste deel van ons Tasmanië rondje gaan we helemaal naar het zuiden. Via Hobart met een korte stop in Kingston bij onze vrienden van de McDonalds. Dit is een van de weinige plekken waar gratis wifi wordt aangeboden. Het is niet snel maar hey, het werkt! En je hoeft de hamburgerhut niet eens in want het signaal is ook nog op de parkeerplaats te ontvangen! Hier weer wat udates gedaan en ons campertje voor op het vasteland geregeld.


En dan naar onderen naar de zuidelijkste punt van Tasmanie. Dit is de streek waar heel veel fruitteelt plaats vindt en het bulkt van de stalletjes langs de weg met zakken appels.
We zijn in totaal drie dagen in dit gebied. Maken een uitstapje over de enige weg die vanaf hier nog het Southwest national park in gaat. De weg bestaat eigenlijk alleen omdat er hier enorm veel gekapt wordt, en dat gaat allemaal op gigantische trucks het bos uit. De weg was dan ook niet al te best...
Overigens is het een productiebos wat al tijden bestaat en wordt alles ook weer aangeplant. Heel groen geheel dus. Je ziet eigenlijk niets van waar ze kappen. Uiteindelijk rijden we het nationale park in en maken een stuk of wat korte wandelingen. Hier in het bos overnacht en de dagen daarop weer naar zee. Mooie routes langs de kust. Veel gevist. Een keer 's avonds naast het campertje onder de sterren staan te vissen. Voor het eerst een haai gevangen! Niet een enorme, maar toch. Klein Jawsje...

Uiteindelijk weer terug naar Hobart gereden. Even de stad ingegaan om onze Lonely planet van Tasmanië terug te brengen bij de bookshop. Krijgen de helft van het aankoopbedrag weer retour. Dank u! En gelijk een nieuwe gekocht voor Victoria. Nog twee dagen een rondje naar boven gemaakt over de “Heritage highway”, oude dorpje en stadjes. En geëindigd bij een camping naast het vliegveld. Het bussie even opgepoetst, kleren gewassen en onze laatste overnachting op Tasmanië beleefd. Volgende ochtend vroeg ons campertje weer ingeleverd. De dame van de camperverhuur geeft ons even een lift naar het vliegveld. Heel sympathiek. En dan met Jetstar de plas over naar Melbourne voor het vervolg van ons Australie deel!