mapsumatra

Reisverslag Laos 2000

Gepost in Laos Hits: 2357

Vrijdag 19 Mei / Zaterdag 20 Mei

Om half negen opgehaald door taxi Schoorl. Nog even de fotorolletjes gekocht in de taxfree shop en om 11.50 vlogen we dan eindelijk. Allereerst met SAS naar Kopenhagen, vervolgens met Thai Airlines naar Bangkok. Om 06.00 uur s’ochtends plaatselijke tijd geland in Bangkok, het is nog erg rustig op de luchthaven. We hebben nog even voor 150 $ aan Bahts ingewisseld en konden om 08.20 al weer doorvliegen naar Vientiane.
Ons eerste contact met Laos. De luchthaven is modern, eigenlijk hadden we iets anders voorgesteld. Rustig sluiten we aan in de rij voor de visa. Het is toch even spannend, zouden we “erin” mogen? Na het nodige papierwerk en de 30$ in contanten krijgen we de stempels in de paspoorten. Toegang voor veertien dagen! Vanaf het vliegveld met de taxi naar het Vannashin guesthouse gegaan.  Voor 9$ een kamertje met fan. We waren beiden behoorlijk moe van de reis en zijn eerst voor een uur of wat gaan slapen.
Aan het eind van de middag voor het eerst op ontdekkingstocht door Vientiane. Twee dingen vallen meteen op; de temperatuur en de rust. Wat de temperatuur betreft, het is opvallend koel. Het is zwaarbewolkt en regent een beetje maar niets geen tropische warmte. Een ideale overgang zullen we maar zeggen. En de rust; we hadden al gelezen dat deze hoofdstad een provinciaals karakter heeft maar zelfs dat lijkt teveel gezegd. Af en toe komt er een tuk-tuk, brommer of wat fietsers voorbij maar het lijkt eigenlijk wel een groot relaxed dorp.
Later gaat het harder regenen en gaan we eerst wat eten. Een traditioneel soort gehakt gerecht met natuurlijk een overheerlijke fruit juice. Erg lekker. Vervolgens ons rondje door Vientiane afgemaakt, naar de fontein in het centrum en een stukje langs de oever van de Mekong rivier. Langs de rivier ons eerste LAO biertje gedronken. De reis is nu echt begonnen!