mapmongolia.gif

Mongolie + trein naar Beijing

Gepost in Mongolie Hits: 4035

Als we aankomen op het station van Ulan batar staat er al iemand op ons te wachten. Ze heet Namsrai en spreekt goed Engels. We lopen met haar naar een busje en rijden richting een van de buitenwijken van Ulan Batar. Het zijn grote grauwe flatgebouwen in de Sovjet stijl. Bij een van de gebouwen worden we gedropt, het blijkt ons verblijf te zijn. We verblijven de komende dagen bij Namsrai, haar zus en haar vader. Het appartement is op de 7e verdieping en is aan alle kanten ingericht met tapijten, zowel op de vloer als aan de muur. Het houdt het in elk geval lekker warm want de temperatuur is er tropisch. Dit in tegenstelling tot buiten want het was vandaag geheel bewolkt en dik onder nul. En dat terwijl in Mongolie 260 dagen per jaar de zon schijnt. Maar vandaag dus even niet...

Mongolie

Gepost in Mongolie Hits: 3675

Algemene indruk 
Wij bezochten Mongolie in Maart, de ergste koude is dan reeds voorbij maar zorg gerust nog maar voor warme kleding. Het weer slaat snel om en de temperatuur keldert dan razendsnel. Vooral als de wind opsteekt.
Verder is het een prachtig land met enorme vergezichten. We hebben in de drie dagen dat we er geweest zijn natuurlijk maar een heel klein beetje gezien maar het smaakt zeker naar meer.
 
Vervoer 
In Ulan batar;
Bus vanuit buitenwijk naar centrum: 200 T
Taxi: 250T per Km.
 
Bezoeken 
Gandan tempel;
Vroeg heen (+/- 09:00) voor ceremonie en bidden van de monnikken.
Alleen voor de Gandan Khiid, met de enorme buddha, wordt entree gevraagd. (1000 T)
 
Winterpaleis;
Ongeveer 10 minuten rijden vanuit het centrum.
entree 1000T en 3000T voor de camera
 
Terelj national park;
Ongeveer twee uur rijden van Ulan batar. Mooi natuurgebied. 
  
Geld

Niet alle banken wisselen roebels
euro 1 = 1425 Tughrik
$ 1 = 1174 Tughrik
 
Internet 
600 T per uur.