Naar Tasmania!

op Gepost in Australie Hits: 2360

De eerste stappen op Australische bodem zijn een beetje slaperig. Als we in Sydney arriveren hebben we weer een lekker dagje vliegen achter de rug. In Santiago om zeven uur 's avonds de bus gepakt naar het vliegveld. Perfect geregeld, we kunnen vlak bij het hotel op stappen en je wordt voor de deur afgezet. Even voor middernacht vertrokken, eerst voor een vlucht van twaalf uur naar Auckland in Nieuw Zeeland.

Het vliegtuig wordt hier weer volgetankt en na anderhalf uur vliegen we weer verder. Drie uurtjes naar Sydney. Hier eerst door de douane en dan hebben we zeven uur voor de vervolg vlucht naar Hobart. Niet echt een hele fijne aansluiting, maar ja, mooier was er niet. Het is zeven uur 's ochtends als we arriveren, maar ons bioritme is het daar nog niet helemaal mee eens. Het tijdsverschil met Chili is 13 uur. Avond dus..., eerst maar eens wat hamburgers met patat gehaald. Vervolgens een bezoekje aan het luchthavenmuseum over de geschiedenis van Quantas, de nationale Australische airline. Leuk tijdverdrijf met een prachtig uitzicht op de startbaan.
En voordat we het weten vliegen we alweer naar Hobart. Een kort vluchtje gelukkig. Het hostel in Hobart hadden we al gereserveerd, dus snel een bed gevonden. En dan eerst maar eens bijslapen.
Natuurlijk wel weer erg vroeg wakker vanwege het tijdsverschil. De stad ingegaan, eerst op zoek naar wat ontbijt. Dan naar de Salamanca market. Het is de belangrijkste trekpleister van Hobart, elke zaterdag, en toevallig zijn we er dus net op tijd bij. Ontzettend leuke markt, heel divers met veel handvaardigheid en muziek en van alles en nog wat te koop. Het is vandaag 30 April en het lijkt wel een beetje vrijmarkt. Ze verkopen zelfs oliebollen! “Dutch fruit donuts.”
Daarna te shoppen geweest. Lonely planet van Tasmania bij de secondhand bookshop en een roadatlas zodat we de komende tijd een beetje weten welke kant we op moeten. En alvast een “National park pas” gekocht. Kotst je wel gelijk 60 Dollar, maar dan kan je ook alle nationale parken van Tasmanië bezoeken. En we willen er nogal wat langs gaan dus die kaart halen we er wel uit.
Op zondagochtend ons campertje opgehaald. Het depot zit vlak bij het vliegveld dus we nemen de airportbus weer en laten ons voor de deur afzetten bij “Tasmania Campervans”. Even wat formaliteiten en dan zijn we op pad.
We gaan eerst even terug richting Hobart naar een shoppingcenter iets buiten de stad. Hier ons barreltje gevuld met boodschappen voor de komende dagen. De overblijfselen van de afgelopen paasdagen waren in de aanbieding dus we zijn nu voorzien van een tas vol chocolade paashazen en eieren.
Ook een hengel met toebehoren gescoord voor Frank en wat kleding voor Anita. En dan eindelijk echt op pad. Eerste bestemming is de Tasman Peninsula!