maprussia.gif

Moskou

Gepost in Rusland Hits: 3646

Eindelijk, toen ons wekkertje ging begon de reis!
Om zes uur al op Schiphol en dus ruim op tijd. Bij de douane begon het feest al. Er werd uitvoerig gecontroleerd en zelfs de schoenen moesten uit. Maar afijn uiteindelijk mochten we doorlopen. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten bleek dat hij niet mocht vertrekken wegens een afgesloten baan in Wenen. Dit fronste toch wel even de wenkbrauwen want onze overstap voor de vlucht naar Moskou was al maar 40 minuten en om nou meteen de eerste dag van je reis je vlucht te missen...

 

In de trein!

Gepost in Rusland Hits: 3439

Het is al donker als we vertrekken uit Moskou. We zien dan ook niet veel meer van deze stad. In de trein blijkt dat er vrijwel alleen maar Mongolen mee reizen en een enkele Rus. Eigenlijk is het helemaal een Mongoolse trein want ook de provodniki (de dames die de wagon schoonhouden) zijn Mongools.
Een wat ouder frans stel zijn de enige die net als wij als tourist de rit maken. Er zitten heel wat handelaren in ons treinstel en er wordt druk gesleept met tassen vol handel. Wij houden het nu wel voor gezien en gaan ons voor de eerste keer in slaap laten kedeng-eh-dengen.

Lees meer over Rusland: