Colombiamapcolombia

Cartagena

Gepost in Colombia Hits: 2257

Zon, zon, zon... Ook wel eens leuk om zonnig te beginnen! En in elk geval een goed begin van een nieuw land op een nieuw continent!
We zijn inmiddels in Cartagena in Colombia. Met een strak blauwe hemel en een temperatuurtje wat de 30 graden weer eens overstijgt. Da's lekker!
Vanuit Panama gevlogen via Bogota naar Cartagena. Ging allemaal heel vlot. In Cartagena een taxi genomen naar de wijk Getsemani. Hier vindt je de goedkope accommodatie en een hoop restaurantjes. Een heel stel hotelletjes langs gelopen en uiteindelijk de beste van het stel uitgekozen.

Medellin

Gepost in Colombia Hits: 2485

We zijn in Medellin. Meer dan 2.5 miljoen inwoners en groeiende. Want de Colombianen willen hier graag wonen. Het ligt in een dal op dik 1000 meter hoogte en heeft het hele jaar een lente klimaat en het gaat hier economisch voor de wind. Zeg nu zelf...
In de rest van de wereld heeft Medellin vaak nog een wat andere klank. Misschien is het wel de stad met de slechtste naam ter wereld, op Bagdad na dan... Eind jaren 80 het centrum van de cocaine handel onder hoede van Pablo Escobar. Toen absoluut een no-go area voor zo'n beetje iedereen behalve de vrienden van Escobar. Maar sinds dat Pablo hier in Medellin van het dak geschoten werd en de regering langzaam aan weer de touwtjes in handen kreeg is er veel veranderd. Medellin is inmiddels gewoon een hele leuke moderne stad.

Salento - Popayan

Gepost in Colombia Hits: 2835

Van Medellin pakken we de bus naar Armenia. Staat een uur of zes voor, wordt een uur of acht. Maar wel een fraaie rit die eindigt door de koffieplantages van de Zona Cafetaria. De buschauffeur zet ons af bij een splitsing waar we de bus naar Salento kunnen pakken. Was een goede tip want het scheelt zeker een uur reistijd. En dan met een klein busje naar Salento. We doen dit dorpje eigenlijk vooral aan om de lange reis van Medellin naar Popayan te breken, maar het is ook een heel leuke plek om te verblijven.

San Augustin - Bogota

Gepost in Colombia Hits: 2311

San Augustin is een dorp op een uur of zes rijden vanaf Popayan. Hemelsbreed is het niet zo ver maar de weg erheen is beroerd. Ongeveer een half uurtje asfalt en dan houd het op, dirtroad all the way... Dus hobbelen we heen, op de achterste stoelen in de bus. Ook al geen pretje. Tel daarbij op drie kotsende koters om ons heen en je kunt begrijpen dat dit geen pretje was... Maar we halen het...
In San Augustin hebben we weer een plaatje van een hostal. Vrij basic, maar zo mooi gelegen op een heuvel naast het dorp. Je kijkt uit over de wijde omgeving vanuit de prachtige tuin vol bloemen en bomen vol mandarijntjes. Het is van een Fransman en ze verbouwen ook nog eens hun eigen groente en bakken hun eigen brood dus; heerlijk eten!

Villa de Leiva

Gepost in Colombia Hits: 2173

Villa de Leiva is onze pleisterplaats voor het kerstreces. Mooi gelegen tussen de heuvels een perfecte plek voor een paar relaxte dagen. Schitterend hostel gevonden wat buiten het dorp waar het heerlijk rustig is. Tuintje, hangmat, zonnetje, het betere kerstgevoel zeg maar..., hoewel de nieuwe ijstijd in Holland ook wel tot de verbeelding spreekt.
We verkennen het plaatsje de dag na aankomst. Het is het zoveelste ontzettend fraaie centrum hier in Colombia. Witgekalkte huizen en straten met keien in het hele centrum. Het is geen lopen maar ziet er wel zo ontzettend leuk uit!

Van Bogota naar Paaseiland

Gepost in Colombia Hits: 2270

Terug in Bogota. Gaat wel lekker gemakkelijk als je er al een keertje geweest bent. We weten nu de weg al op het busstation en kunnen de taxichauffeur gewoon aanwijzen naar welk hostel we willen. Onze laatste dag in Colombia mooi cultureel op pad geweest. Eerst 's ochtends naar het politie museum. Was een tip van wat andere reizigers en inderdaad heel vermakelijk. Je krijgt je persoonlijke agentje mee die in het Engels verduidelijkt wat er te zien is.