Op de markt

op Gepost in China Hits: 3103

Yunnan, de provincie van China waar we momenteel zijn kent vele minderheidsgroepen. De omgeving van Dali is het gebied van de Bai. Het is een bevolkingsgroep met een prachtige kleurige klederdracht. De plek bij uitstek om deze mensen te ontmoeten is de markt. We zijn dan ook twee keer naar een dorpje in de omgeving geweest om een markt te bezoeken.


De markt in Shaping was de mooiste. Een grote markt waar van alles verkocht wordt. Van groente en vlees en vis tot huishoudelijke artikelen en de stoffen waar men de kleding van maakt. We hadden ook eindelijk weer eens een zonnige dag, de afgelopen dagen heeft het vooral veel geregend.
De markt ligt op een heuveltje midden in het dorp en vindt grotendeels onder parasolletjes plaats. Het is een kleurrijke bedoening en er wordt druk onderhandeld. Chinezen kunnen dit echt op het scherpst van de snede uitspelen en af en toe denk je dat ze op de vuist gaan maar uiteindelijk gaan ze toch min of meer tevreden uit elkaar. Prachtige markt, hoop foto's gemaakt.
Dali zelf is van oorsprong een mooi ommuurd stadje. Overal lopen kanaaltjes met snelstromend water tussen de huizen en straten. Het is alleen verworden tot een grote souvenirmarkt voor de vele Chinese touristen. Een beetje jammer want het centrum is nu echt alleen maar toeristen shops.
De omgeving is erg mooi, de laatste dag met het mooie weer waren de besneeuwde toppen van de bergen die Dali omringen goed te zien.

posted by Frank : zaterdag, april 24, 2004