Hoezo Huezo

op Gepost in China 2012 Hits: 2164

Hezuo ligt op een uurtje rijden van Xiahe en heeft een bijzonder paleis wat we willen gaan bekijken. Mooi voor een dagtripje op en neer vanuit Xiahe. Bij het busstation gelijk maar de bus tickets geregeld voor de bus van morgen naar Langmusi. En dan heen.
Het “Mila'erba paleis” ligt aan de toegangsweg naar Hezuo dus zodra we het zagen, gelijk uit de bus gesprongen.
Het is een apart bouwsel in de Tibetaanse stijl van negen verdiepingen hoog. En dat is uitzonderlijk voor hier. De onderste verdiepingen zijn net als de kloosters heel fraai ingericht, maar naar mate je hoger komt wordt het steeds minder interessant. En je kan op de bovenste verdieping ook niet naar buiten dus het mooie uitzicht waar we op hoopten gaat niet door. Jammer.
Naast het paleis ligt ook nog een klooster complex wat we ook even meepakken. Het is er op wat monniken na vrijwel uitgestorven. Daarna naar het centrum van Hezuo gelopen. Was nog een aardig wandelingetje, zat het boek wel even mis...  Hezuo is verder niets bijzonders, gewoon een flinke Chinese stad. Het is wel weer grappig om er als enige buitenlander rond te lopen. In de lokale hamburger tent de plaatselijke variant van de kipburger geprobeerd, met warme melk! Was weer een openbaring. En dan naar het busstation gegaan voor de bus terug naar Xiahe. Enorme menigte voor het ene loket wat open is. Dus even omgelopen via de uitgang naar de bussen. Tenslotte stapt ook onderweg iedereen zonder kaartje in en betaalt in de bus, dus waarom niet gelijk bij het busstation. Maar daar denkt de chauffeur in eerste instantie anders over. Hij loopt even mee om aan te wijzen waar we de kaartjes moeten halen, maar als hij de rij ziet valt het kwartje ook bij hem en kunnen we zo instappen.
Terug in Xiahe die middag nog een rondje gewandeld en in de tuin bij het hostel in het zonnetje gezeten.