Bootje varen en visjes eten

op Gepost in China Hits: 3065

Een eerste dag tussen de bergen. Yangshuo ligt aan alle kanten prachtig ingeklemd tussen de bergen. Vanuit het straatje waar ons hotelletje zit kijk je zo tegen een van de rotswanden op. Vandaag willen we een boottocht maken over een van de rivieren die tussen de bergen door slingert. Eerst naar het busstation gelopen en vandaar een bus genomen naar een startpunt van de boten. Het ligt ongeveer halverwege Yangshuo en Guilin.

Ter plekke een bootje geregeld, samen met een Chinees stel gaan we uit varen. Het is een klein bootje, zeker vergeleken met de kolossen die voorbij komen. In een lange rij knallen ze de rivier af. Dit zijn boten afgeladen met Chinese en westerse tour groepen. Dan hebben wij toch een leuker bootje! Hoewel die van ons ook aardig herrie maakt, zeker tegen de stroom in.
De bergen van Yangshuo op het 20 Yuan biljet Het landschap is prachtig, helaas is het wel zwaar bewolkt waardoor de bergen niet mooi afsteken tegen een blauwe lucht. Maar je kan niet alles hebben. Gisteren heeft het hier nog enorm geregend, de modder lag nog in de straten, dus we zijn al lang al blij dat het droog is. Bij het omkeerpunt stopte het bootje en gingen we even de kant op. Genieten van de stilte en kijken naar de omgeving. Dan weer het bootje in en met de stroom mee razendsnel retour.
De winkeltjes verkopen hier allemaal enorme matten. Niet voor bij de deur maar de bekende 100.000 knallers. Je hoort ze ook continue afgestoken worden. Kennelijk vinden de Chinezen-op-reis dit wel een geinig tussendoortje. En het klinkt natuurlijk zo lekker tussen de rotswanden!
De bus terug genomen en halverwege uitgestapt om een dorpje te bekijken. Ze maken hier o.a. de grote waaiers.
In Yangshuo op zoek naar een masseur. Frankie heeft namelijk
al een paar dagen last van z'n nek. Op zich een interessante speurtocht want de masseurs werken hier gewoon in de kapsalon. Echter sommige van deze kapsalonnetjes worden ook gebruikt als uitvalsbasis/dekmantel voor de dames van lichte zeden en een vergissing is natuurlijk zo gemaakt. Zeker als je komt vragen voor een massage...Maar bij een van de tentjes stond duidelijk dat het hier om een head, shoulder, neck massage ging dus dat zat wel goed. De massage zelf was er een van het type rammen maar. Na een half uurtje niet echt verlicht de salon weer uitgerold. Dat doen we dus maar niet meer...Het avondeten was ook speciaal, we wilden de locale specialiteit eens proberen. En die locale hap heet "beerfish". Zoals de naam al zegt; vis in bier. Klinkt goed toch? Bij heel wat restaurantjes zie je de vissen van ruim een halve meter hun laatste baantjes trekken in enorme kuipen. Ze worden hier in de rivier gevangen.
Maar goed, zo'n enorm exemplaar werd ons dus opgediend en dat smaakte prima!

posted by Frank : zaterdag, april 10, 2004