Bussen naar Dali

op Gepost in China Hits: 3336

Deze ochtend op tijd er uit. Het regent weer hard. Gelukkig ligt het hotel aan een doorgaande weg dus we kunnen vanuit de ingang een taxi aanhouden en droog instappen. Bij het busstation voor kaartjes geinformeerd. Er is nog plaats en ze vertrekken over 5 minuten, kan het mooier!


We hebben een express bus en dat betekend: groot, ruimte, snelheid!
Eindelijk weer eens kunnen zitten zonder dat m'n knieen in het gangpad moeten staan. De bus gaat inderdaad heel snel. Er wordt wel over een enorm stuk aan de weg gewerkt, ongeveer 100 Km!, maar het ontbreken van wegdek heeft weinig invloed op de snelheid. Wel op je lichamelijke gesteldheid want je stuitert alle kanten Om half twee gearriveerd in wat het nieuwe Dali heet te zijn. Maar we willen naar het oude Dali dus er volgt nog een kort busritje met de lokale bus.
cycle lodgeIn Dali een kamer genomen bij de "cycle lodge", geen fiets te bekennen overigens. Eenvoudige kamers voor dorm prijzen.
Als we even later de mail maar weer eens controleren zijn er ook een paar mailtjes van Bouke en Judith. Ze lopen qua reisschema op ons voor maar waren ook in Dali en willen weten of we geinteresseerd zijn in de overland naar Tibet. We gaan dus deze middag de twee bureautjes langs die dit organiseren en raken ook nog enthousiaster over dit idee dan we al waren. Het kost wel een allemachtige smak geld maar dit is echt zo'n "once in a lifetime" dus we mailen 's avonds laat terug dat we er voor in zijn. Dali is overigens een schattig stadje, wel weer behoorlijk voorzien met souvernir shoppies maar vooral voor de chinese touristen. En geloof me, die hebben toch een wat andere smaak dan westerlingen. Dali ligt al vrij hoog (1900 m)en het koelt aardig af tijdens regenbuien. Er zijn hier ook al wat Tibetaanse cafeetjes, bij Jim's waren we ook voor de overland trip, en je kan er heerlijk eten. Stevige maaltijden bij de gloeiende kooltjes!

posted by Frank : vrijdag, april 16, 2004