Udaipussy...

op Gepost in India - Rajastan Hits: 2875

Udaipur is de stad van Octopussy en dat zul je hier weten ook. In elk restaurantje start om een uur of zeven de DVD van deze James Bond klassieker en besteld Roger Moore z'n drank weer "shaken not stirred"...
En waarom; ... Udaipur figureert voor een groot deel van de film als achtergrond en daar zijn ze trots op, zelfs na 25 jaar... En dus bekijken wij hem de eerste avond in Udaipur ook nog maar eens een keertje op het dakterras. Het is wel grappig om te zien dat je zo op de locaties uit de film neerkijkt.

ticketudaipur.jpg

 

Om in Udaipur te komen viel uiteindelijk erg mee. In Bundi werden alleen tickets voor de nachtbus verkocht en daar hadden we geen zin in en een directe treinverbinding is er ook niet. Dus zelf wat bedacht; eerst naar Chittorgarh met de trein en daar hopen op een spoedige bus naar Udaipur. En dat ging prima, na een half uur al weer op pad met de bus.

In totaal binnen de zes uur gereisd, da's zelfs sneller dan met de nachtbus.
Udaipur is een prettige stad, het oude deel is heel fraai om te zien met veel oude haveli's en ligt mooi om een aantal meren heen. In het grootse meer liggen de twee paleizen die het beeld van Udaipur bepalen. Een hiervan is inmiddels een exclusief hotel geworden de andere is nog steeds een paleis van de maharadja.

Gangaur.jpg

De straatjes in de oude stad zitten vol met toeristen shops en zien de hele dag blauw van de rook van de riksja's die de heuvels maar met moeite kunnen nemen. Maar het blijft een hele lekkere plek om te verblijven. Ons hotelletje, het Gangaur Palace, zit ook in zo'n oude haveli en door de dikke muren blijft het er de hele dag heerlijk koel. We bezoeken nog een tempel en paleis en wandelen wat door de stad over de bruggen die de verschillende delen verbinden. Een dag later tegen zonsondergang met een bootje over het meer en rond de paleizen gevaren. Leuk tochtje, en een prachtig uitzicht op de stad en de paleizen.