Taj Mahal

op Gepost in India - Rajastan Hits: 2276

On zes uur je bed uit om het ochtendlicht de Taj Mahal te zien strelen. We zijn niet de enige die dat plan hadden deze ochtend.... Bij de enige poort die op dit tijdstip open is staan twee lange rijen, een voor de vrouwen en een voor de mannen. Dat gaat dus even duren, ze controleren ook weer heel stipt en ons rugzakje mag niet mee naar binnen. De inhoud weer wel, dus met camera en waterfles door de controle...

Zodra je binnenkomt loopt het vast op de punten waar de foto's met het frontale aanzicht die je altijd ziet kunnen worden gemaakt. De hordes mensen nemen wel een beetje het magische gevoel weg, maar wat wil je, dit is de bestemming waar menigeen voor naar India gaat. De opkomende zon maakt dat de koepels van de Taj Mahal prachtig oplichten van lichtblauw naar een warmgele glans. Maar als de zon nog wat hoger komt is het snel over met het feestje want de lucht wordt heel heiig en fel wit van kleur.

De taj zelf is een magnifiek bouwwerk uit het Mughal tijdperk wat geheel uit wit marmer is samengesteld. Omschreven als het meest extravagante gebouw wat ooit uit liefde is gebouwd. Keizer shah Jahan kon kennelijk niet meer aankomen met een bosje bloemen.... Maar indrukwekkend is het zeker, als je er naast staat is het echt een gigantisch gebouw met links en rechts er naast ook nog twee moskeeën die exact in spiegelbeeld zijn gebouwd.

tajmahal.jpg

Na dit bezoek even buskaartjes voor morgen geregeld en vervolgens met een riksja naar het Agra fort. Ook dit is weer een rood-zandstenen fort wat misschien nog wel groter dan de versie in Delhi is. Midden in de stad gelegen met aan de achterzijde de rivier en uitzicht op de Taj. Een paar uurtjes rondgekeken en toen hadden we wel weer genoeg fort gezien. Bovendien is het inmiddels rond de middag en begint het weer erg warm te worden. Tijd dus om lekker wat te eten en te relaxen!