Iguazu

op Gepost in Argentinie Hits: 2448

Naarmate we meer richting het Noord-oosten van Argentinië gaan neemt de service in de bussen behoorlijk toe. Nu krijgen we kopjes koffie / fris en koude- en warme maaltijden aan boord. De bus naar Iguazu was het laatste hoogtepunt; Cognac of Pina Colada! En dat om tien uur 's ochtends!

We bezoeken de waterval van Iguazu aan de Argentijnse kant vanaf het plaatsje Puerto Iguazu. Om de hitte en drukte voor te zijn meteen maar de eerste bus om zeven uur genomen. Blijkt de toegang naar de watervallen pas om acht uur open te gaan.... Dan maar eerst even ontbeten bij de poort.
De watervallen van Iguazu liggen in een prachtige setting, midden in de jungle van het nationaal park. Er is een groot aantal wandelroutes naar, boven en onder de watervallen met loopbruggen over het vele water. Heel fraai aangelegd. De watervallen zelf zijn heel indrukwekkend. Zo veel water wat er vanuit het oerwoud over de rand dendert! Er hangen enorme nevelwolken boven de watermassa's.
We maken onze rondjes langs alle mooie uitzichtpunten. Het is nog heel rustig op de wandelpaden. Dat wordt wel anders als we naar de “Garganta de diablo” gaan, de grootste waterval van allemaal. Er is een heel lange loopbrug over het water gemaakt naar de plek waar het met veel gedonder naar beneden stort. Hier is het dus echt al megadruk! De hele loopbrug vol mensen. Natuurlijk toch even er doorheen gewurmd voor het ultieme waterval-douche-moment. Het laatste stukje op de rand van de waterval is net een enorme stortbui. Binnen een paar seconden doorweekt. Maar dat is eigenlijk wel even lekker bij deze hoge temperatuur. Wat een water!
Dan terug gewandeld naar de uitgang en een bus gepakt naar de stad.
We hebben (alweer) een heel fraai hostel met een zwembad midden in een prachtige tropische tuin. Niet verkeerd dus voor een middag / avond rond het zwembad.
De volgende ochtend worden we opgepikt door een auto van het volgende hostel wat we hebben geboekt in Foz de Iguazu, de Braziliaanse plaats naast de waterval. Service van het huis! Is wel heel handig, we zijn nu binnen vijf minuten de grens gepasseerd en hoeven niet drie keer te wisselen van bus.
Het hostel waar we nu zitten is net drie weken open en we hebben de hele tent + zwembad voor ons zelf. Ze moeten hier nog wat klantjes werven zeg maar...
Hier ons plannetje voor de komende dagen gesmeed. We pakken de nachtbus naar Campo Grande waar we aansluitend gelijk met een vierdaagse trip de Pantanal in gaan. Op zoek naar Anaconda's, Alligators en andere gezellige beestjes. Tripje geheel geregeld in het hostel, gemakkelijk!
Vandaag een poging gedaan om de Itaipu dam te bezoeken. Deze dam in een rivier tussen Paraguay en Brazilië was tot de komst van de “Drie kloven dam” in China de grootste ter wereld. Voorziet in z'n uppie in de hele energiebehoefte van Paraguay en 25% van die van Brazilië. Groot dus!
Maar een beetje onbereikbaar want de plaatselijke stadsbussen staken. We weten tot het busstation te komen maar er gaan geen bussen richting dam. Natuurlijk weet de plaatselijk taximaffia dit uitstekend op waarde in te schatten dus die ritjes zijn ook belachelijk duur geworden. Dus de dam uit het hoofd gezet. In plaats daarvan nog maar even een verfrissende duik genomen. Kunnen we er weer tegen. Vanavond om zes uur vertrekt ons busje voor veertien uur plezier richting Campo Grande!