Naar het Zuider eiland

op Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 2361

Na onze ski avonturen richting Wellington gereden. Iets na de middag hier gearriveerd en aangezien onze boot pas om half twee vannacht vertrekt hebben we nog alle tijd om de stad in te gaan. Wellington is een prettigere stad dan Auckland. Overzichtelijker en met een mooie hoek bij de haven. De stad zit ook vol met kleine cafeetje's en eethuisjes.

We lopen eerst een rondje door het centrum. Het is lekker weer met een zonnetje. Vervolgens naar het Te papa museum gegaan. Het is een groot museum met van alles over Nieuw Zeeland. Natuur, landschap, geschiedenis, maoricultuur, immigratie het komt allemaal aan bod. En alles op een hele fraaie interactieve manier. Hier wel een paar uurtje's doorgebracht.
Hierna nog wat geinternet totdat het cafeetje ging sluiten, het was net na zessen...
Dan maar gaan eten in een van die kleine restaurantjes, Maleis dit keer. Dat we terugliepen door de stad nog even een ander internetcafe meegepakt. Een hele grote dit keer. Internet is hier wel lekker goedkoop, dat is in andere delen van het noorder eiland wel anders! Wat foto'tjes geupload en de mail weer eens weggewerkt. En dan maar terug naar het campertje. We gaan eerst wat slapen op een parkeerplaats in de stad en rond een uur of half twaalf richting veerboot. Hier duurt het nog een uurtje voordat we dan eindelijk op de boot zitten. Helaas mag je niet in de camper blijven tijdens de overtocht en dus zoeken we maar een lekkere stoel in een lounge. Ruimte zat, op dit uur van de dag is de overtocht niet erg vol...
De boot ziet er perfect uit, hij blijkt net voor miljoenen te zijn opgeknapt en sinds een week of twee weer te varen. Dat treffen we dus. Ondanks de rust aan boord niet echt veel geslapen. Het is ook een vrij korte overtocht, na een uur of drie kunnen we al weer de vaste grond betreden. Het is dan rond half vijf en we kunnen nog wel wat slaap gebruiken dus het bussie weer ergens geparkeerd en nog wat uurtjes geslapen.
De rest van de dag via Nelson naar Motueka gereden. Een plaatsje aan de kust vlak bij het Abel Tasman national park. En daar willen we wat gaan lopen. Bovendien woont in Motueka een neef van Anita en die willen we ook bezoeken. Als we aan het eind van de middag voor de deur staan is alleen zijn vrouw thuis. Natuurlijk enigszins verbaast door dit bezoek uit Holland maar heel hartelijk. We spreken af vanavond even terug te komen.
In de tussentijd een camping gezocht en gegeten en ons even opgefrist. 's Avonds weer heen en heel gezellig een uurtje of wat gezeten.


posted by Frank : vrijdag, oktober 15, 2004