Op pad in Nieuw Zeeland

op Gepost in Nieuw Zeeland Hits: 2937

s' Ochtends eerst gebeld naar de campermannen. Helaas blijken ze er niet helemaal klaar voor te zijn. Het wordt vanmiddag of morgenochtend. Niet echt een heel groot probleem, we spreken morgenochtend af en gaan vandaag Auckland verkennen.
Het is vandaag bewolkt en dan merk je meteen dat het hier kouder is dan in Australie. We kunnen nu weer een fleece en jas aan.

De hele dag door de stad gezworven. Het is niet een stad die heel veel indruk maakt. Alleen de enorme skytower is heel indrukwekkend. Maar liefst 328 meter hoog en in de avond heel fraai verlicht. Misschien gaan we aan het eind van de Nieuw Zeeland trip nog wel naar boven. Als het dan tenminste helder is.
De dag erop komt keurig op de afgesproken tijd het campertje voorrijden. Een gezellige tuinkabouter laat de werking van alles zien en neemt de papieren door.
Het is een camper die al wel de nodige gebruikssporen heeft maar verder nog heel netje's is. We zijn er wel tevreden mee.
En na een half uurtje rijden we dan met ons nieuwe onderkomen de stad uit. Het is gezellig weer want het regent pijpestelen. Waar ze in Australie al maanden op zitten te wachten valt hier in een paar uurtje's uit de lucht. Het landschap waar we doorheen rijden is ook veel groener. De heuvels worden hoger naar mate we meer noordelijker gaan en overal staan bomen in bloei. De lente komt er aan!
We gaan vandaag tot Wangarei. Ongeveer halverwege tussen Auckland en de bay of islands. De komende dagen willen we via de bay of islands naar het meest noordelijke puntje van het noorder eiland gaan.
Op de camping is het opeens wel heel gemakkelijk. Geen tent meer opzetten, je zet de camper neer en klaar! Dit wordt voor ons wel luxe kamperen. Maar met de temperaturen hier is het zeker niet verkeerd. We hebben een kacheltje in de camper en zitten er dus echt warmpje's bij.
bay of islands powerboatje 20170425 1584262915De volgende dag doorgereden naar de Bay of islands via een b-weggetje langs de kust. Prachtige weg door de heuvels. Het is vandaag weer heerlijk zonnig weer.
Uiteindelijk bij Russel uitgekomen. Een dorpje wat een van de eerste Europese nederzettingen was en ook de eerste "hoofdstad" van Nieuw Zeeland. Er staan dan ook heel wat oude gebouwen. Hiervandaan het pondje genomen naar de overkant; het plaatsje Paihia. Hiervandaan vertrekken allerlei boottripje's door de baai der eilanden. Omdat het nu zo fraai weer is besluiten we gelijk deze middag maar een tripje te nemen. Je hebt de keuze uit allerlei varianten met een gewone boot of een kortere trip met een powerboat. En aangezien dit het land van het adventure is gaan we natuurlijk met de powerboat. Het is een reusachtige speedboat met een soort vliegtuig cockpit er op waar de stuurman in zit. Je krijgt een speciaal pak aan tegen wind en water en snoert jezelf vast in de stoel met een gordel. En dan gaan!
Met een bloedgang tussen de eilanden door. Prachtige baaitje's en stranden vliegen aan ons voorbij. Langs een eilandje met zeehonden naar het eindpunt "the hole in the rock" oftewel een eilandje met een groot door de zee uitgesleten gat waar de boot doorheen kan varen. Een spectaculair tripje door een prachtige baai met eilandje's.
Terug op het vaste land een camping opgezocht en eerst weer een beetje doorgewarmd met een kop soep. Want je krijgt het wel koud als je met zo'n noodgang over het water gaat.


posted by Frank : zondag, oktober 03, 2004