Pucon

op Gepost in Chili Hits: 1698

De Villarica vulkaan is er ook alweer eentje met de perfecte vorm. Mooie kegel, witte top en een fraai pluimpje rook wat afsteekt tegen de blauwe hemel. Want mooi weer is het die eerste dag onder de vulkaan. Het dorpje waar we zitten heet Pucon en is de populairste bestemming in de zuidelijke Andes voor Chilenen. In de zomermaanden is het hier mas massatoerisme, nu is het perfect. Niet druk en doordat er nu veeeeel meer hostels zijn dan bezoekers zijn de prijzen heerlijk betaalbaar.

En we hebben dus heerlijk weer. Dus de dag na aankomst gelijk weer op pad, want inmiddels weten we wel; als het goed weer is moet je het er gelijk van nemen. We gaan de hele dag op pad in het nationale park Huerquehue. De eerste bus heen, en de laatste weer terug. We lopen vandaag de route “Los Lagos”. Eerst een uurtje of twee klimmen door een erg vochtig en blubberig bos en dan over redelijk vlak terrein langs een aantal berg/bos meertjes. Vooral rond de meren is het erg fraai. Het staat hier vol met de “Monkey Puzzle tree”. Geen idee wat de Nederlandse benaming hiervan is (maar hij kan al nooit leuker zijn dan de Engelstalige). Het zijn heel bizar gevormde bomen. Hoge stam en dan takken met uitlopers die alle kanten op gaan. Mooi plaatje zo langs de oever van het meer. Bij Laguna Toro op een rots in het meer een tijdje zitten zonnen en eten. Perfect plekje! Dan het rondje langs de andere meren vervolgd. Ondanks dat het hier helemaal niet zo hoog is lopen we toch in het bos nog geregeld door de sneeuw. In ons shirt, dat dan weer wel want koud is het totaal niet. Dezelfde route weer terug naar beneden genomen. Lekker glijden door de modder...
pucon parque huerquehue lago chico 20150830 1387693013Dag er op naar de Termas los Posones. Een van de vele hotsprings die je hier in de omgeving vindt. Sommige zijn verbouwd tot complete spa resorts, maar dit zijn nog gewoon poelen tussen de rotsen en ook nog betaalbaar. Het blijkt een heel fraai plekje aan de rivier te zijn. Hoge rotswanden met bossen aan weerszijden waar je vanuit de baden op uit kijkt. Erg fraai. En het is er nog schoon en goed onderhouden ook. De hele middag een poel voor ons zelf gehad. Druk is het er totaal niet en iedereen verdeelt zich over de diverse poelen. Overigens totaal geen zwavel geur aan het kraakheldere hete water. Heel relaxed dagje.

Dan weer wat actiever! We huren mountainbikes in het dorp en gaan een rondje door de omgeving maken. Het wordt een ware uitputtingsslag. Niet zozeer vanwege de route, want die is vrij vlak, maar de fiets is eigenlijk te klein en dat is geen rijden tegen de helling op met je knieën tegen je borstkas... Laatste deel gaat gelukkig geheel heuvel afwaarts dus da's dan weer een eitje. Niet echt een heel bijzondere route, maar wel even lekker bezig geweest.
Bij terugkomst in het dorp onszelf maar even getrakteerd op een paar lekkere “kuchen”. Inderdaad dat klinkt heel Duits en dat is het ook. In deze omgeving zijn een paar honderd jaar geleden nogal wat Duitsers neergestreken en die hebben aardig wat culinaire invloed gehad. Zo heeft bijvoorbeeld ook heel wat van het bier wat je hier kan kopen ook een zwaar Duitse tongval.
Morgen vertrekken we met onze laatste nachtrit op dit continent. In twaalf uurtjes naar Valparaiso, in de buurt van Santiago.