Zee-Zon-Zand - Las Penitas!

op Gepost in Nicaraqua Hits: 1495

Las Penitas is maar een klein stukje van Leon maar een wereld van verschil. Hier is het enige wat je hoort het bulderen van de golven die uitrollen op het zwarte zand. Het dorpje heeft wat accommodatie, een paar restaurantjes, en de rest is kleine huisjes van de mensen die hier dagelijks met hun bootje de zee opgaan om te vissen.

En het mooie is, direct naast Las Penitas ligt een eiland wat beschermd natuurgebied is; Isla Juan Venado. Wij zitten in “Barca de oro” het laatste hostel voordat het natuurgebied begint. Voor de deur een enorme lagune die leeg stroomt als het laagwater is. De bootjes blijven dan achter op de zandplaat. Daarachter de hoge golven van de oceaan. Het is heerlijk zwemmen in de overgang van de lagune naar zee, wat rustiger water dan de oceaan zelf.
Twee dagen verbleven in dit paradijsje; hangmatje, zwemmen, lekker eten.
De tweede dag een kayak gehuurd en door het natuurgebied gepeddeld. Om 's ochtends zes uur al op pad. Het is dan nog niet warm en er is een hoop dierenleven te zien. De rivier die we op varen langs het eiland begint heel breed en wordt al snel smaller. De beide oevers staan vol met een dicht mangrovebos. Het bulkt er van de vogels, enorm veel verschillende watervogels; reigers in alle soorten, maten en kleuren, steltlopertjes, ijsvogels,. Maar ook valken, gieren en veel kleurige parkieten. Mooie fotokansen maar helaas, we hebben de camera deze keer maar niet meegenomen. De kayak was zo'n plat geval waar alles per definitie nat op wordt. Maar prachtig tripje. Beetje stijf in de schouders van al dat gepeddel, maar dat moeten we er voor over hebben.