Villa de Leiva

op Gepost in Colombia Hits: 1384

Villa de Leiva is onze pleisterplaats voor het kerstreces. Mooi gelegen tussen de heuvels een perfecte plek voor een paar relaxte dagen. Schitterend hostel gevonden wat buiten het dorp waar het heerlijk rustig is. Tuintje, hangmat, zonnetje, het betere kerstgevoel zeg maar..., hoewel de nieuwe ijstijd in Holland ook wel tot de verbeelding spreekt.
We verkennen het plaatsje de dag na aankomst. Het is het zoveelste ontzettend fraaie centrum hier in Colombia. Witgekalkte huizen en straten met keien in het hele centrum. Het is geen lopen maar ziet er wel zo ontzettend leuk uit!

 

Villa de Leiva heft het grootste plaza van Colombia. Zijn ze hier heel trots op. Het is een geheel open plein, ook volledig voorzien van de keien als plaveisel. Mooi plaatje.

villaKerstavond gaan we met twee Engelsen op pad. Eerst een uur of wat biertjes drinken op een bankje aan het plaza. Het is er gezellig druk en in de kerk wordt nog snel even een trouwerij weggewerkt voor de kerstviering van vanavond. Dan naar het restaurant wat we vanmorgen hebben gereserveerd. Was redelijk overbodig om te reserveren want er zit bijna niemand. Terwijl het toch op het oog echt een leuke tent is. Met kerstmenu! Maar ja, echt gezellig is het er nu natuurlijk niet dus we besluiten het verderop eens te proberen. Na wat rondkijken eindelijk een tent gevonden die wel aardig vol zit. Met band op het podium. Hier gezellig gegeten.