Meer Kathmandu

op Gepost in Nepal Hits: 2374

Natuurlijk ook ons lekker cultureel vermaakt in Kathmandu. Zo zijn we naar de Bodnath tempel geweest: de grootste buddhistische tempel van Nepal. Hier in de buurt wonen veel Tibetanen die het land zijn uitgevlucht na de Chinese invasie in 1959. Vanaf een dakterras hadden we een mooi uitzicht op 'de ogen' in de stupa.

Daarna zijn we gaan lopen naar de Pashupatinath tempel. Dit is een hindoeistische tempel. Een heel ander komplex. Je kan deze tempel niet van binnen bekijken als je geen hindoei bent. Langs de tempel loopt de heilige Bagmati rivier. Hier worden lijkverbrandingen gehouden. Deze zijn gewoon openbaar en er verzameld zich al snel een kleine menigte (Nepali) die het vanaf de overkant van de rivier volgt. De kist wordt naast de brandstapel gezet en er wordt eerst gebeden en er worden bloemen geofferd. Dan wordt het lijk op de brandstapel gelegd en gecremeerd. Tijdens ons bezoekje waren er twee lijkverbrandingen. Verder ons voorbereid op de trekking. We hebben een kaart gekocht van het gebied waar we willen gaan lopen en nieuwe regenponcho's want het kon ook wel eens gaan regenen.
Kathmandu - Durba squareBij een kantoor in Kathmandu de trekkingpermits gehaald.Toen weer richting het consulaat van Myanmar voor de visa. Eerst nog even langs het hoofdpostkantoor om de fotorolletjes te versturen. Bij het zien van de ongeorganiseerde simpele bedoening op het postkantoor toch maar besloten om de rolletjes nog even tot Bangkok bij ons te houden. Gelukkig was bij het consulaat wel alles keurig voor elkaar. De pasjes zijn weer voorzien van wat gewichtige stickers en stempels zodat we straks Myanmar binnen mogen!