Carnaval in Colonia

op Gepost in Uruguay Hits: 1369

In Argentinië hebben ze een lang weekend vrij. En dat is hier in Colonia goed te merken. Met moeite een plek kunnen vinden. We verblijven hier drie dagen en wisselen elke dag van kamer! Was het enige dat nog vrij was... Maar niet getreurd, verder een prima hostel.
Colonia is de enige plek in Uruguay met een vermelding op de Unesco lijst. Zegt wel iets over de bezienswaardigheden in dit land. En zelfs deze ene lijkt me wat ver gezocht. Mooi plaatsje met een oud koloniaal centrum aan de Rio plata. Maar om nou te zeggen dat het wereldschokkend is....,

Het zit in elk geval vol met Argentijnen die massaal met de golfkarretjes die hier te huur zijn door de keien-straatjes rondjes rijden. Op de een of andere manier staan er hier trouwens ook heel wat klassieke auto's. Mooi opgeknapte en auto's waar de gaten invallen. Het maakt een mooi plaatje, de oude huizen en straten met zo'n wagen voor de deur.
Wij wandelen een paar keer ons rondje. Overdag om alles goed te bekijken en 's avonds omdat het dan zo lekker sfeervol verlicht is. En natuurlijk de zonsondergang bij de rivier bewonderd. Deze Rio plata rivier is de grens tussen Uruguay en Argentinië. En hij is hier breed! De overkant is meestal niet te zien. Op een heldere ochtend zien we heel klein de hoogbouw van Buenos Aires net boven de horizon.

Tijdens ons verblijf is het carnaval in Colonia. De straat achter ons hostel is afgezet en voorzien van podium, barbecues en drankverkopers. Klaar voor een feestje dus. De twee carnaval verenigingen die Colonia kennelijk rijk is maken eerst een rondtocht door het stadje. Dansers voorop gevolgd door de trommelaars. Het is allemaal natuurlijk veel kleinschaliger dan Rio maar evengoed een hoop veren, borsten en billen. Dan verzameld de hele stoet bij het podium en mogen ze met z'n allen nog een keer hun kunstje doen op de planken. Massa mensen op de been. Na middernacht begint de band te spelen. Leuk avondje carnaval gehad!