Bussen naar Marrakech

op Gepost in Marokko Hits: 1917

Nog voor dat vanaf de minaretten in Meknes de wakeupcall van 5:30 klinkt lopen wij al door de stad naar het busstation. En ja, dat is eigenlijk best wel vroeg. Vandaag gaan we naar Marrakesh en de bus vertrekt op dit vroege uur. En geloof het of niet maar het regent zelfs even tijdens ons wandelingetje.

Marokko busticketDe bus vertrekt klokslag half zes en we krijgen gelijk een dvd'tje met een gebedsdienst voor iedereen die eigenlijk in de moskee zou moeten zitten op dit tijdstip maar nu in de bus zit.
Vooral het eerste deel is door een fraai landschap. We rijden door de midden-Atlas dus veel heuvels afgewisseld met olijfboomgaarden. Later wordt het veel droger en veranderen de groene heuvels in een steenwoestijn. Om half vier in Marrakesh. Taxi genomen naar het Djemaa El Fna plein. Wereldberoemd!
Het Central Palace hotel ligt er om de hoek en dat blijkt nog eens heel erg mee te vallen ook. Van onder tot boven voorzien van Marokkaans tegelwerk en alle kamers rond een fraaie binnenplaats. En een lekker dakterras. Snel een kamer geregeld dus!

marrakech hotel met tegeltjes 20180318 1889658178