Marrakech

op Gepost in Marokko Hits: 2538

Marrakesh is alles wat we tot nu toe gezien hebben in Marokko in de overtreffende trap. Een mega plein waar ontzettend veel actie is, een gigantische medina met giga veel shops en ook een mega hoeveelheid aan toeristen die hier in grote groepen tussen alles door schuiven. Je zou bijna denken dat Marrakesh qua bezoekers inmiddels al bijna niet meer onder doet voor Barcelona of Praag.

marrakech fraaie poort 20180318 1221178425
De eerste dag hier in Marrakesh slapen we eerst maar eens een beetje uit. De schade van gisteren inhalen zeg maar... Dan op pad langs wat bezienswaardigheden. Het Bahia palace en het museum Dar Si Said. Vooral bij de eerste kun je over de koppen lopen. Het is een paleis met prachtige muurschilderingen, mozaïeken en andere details. Maar de zalen zijn niet zo heel groot, en met een paar busladingen korte broeken is het er al snel veel te vol. Niet zo heel lang gebleven dus.
Palais BadiiOnder de middag naar het Cyberpark gegaan. Letterlijk in de zin van het woord, want je kunt hier tussen de keurig aangeharkte perken met sinaasappelbomen gewoon internetten! Er staan een aantal zuilen met touchscreen schermen waar je mee het web op kunt maar die zijn uiteraard allemaal bezet. Je kan echter ook gebruik maken van de free WIFI in het park. En dat spreekt natuurlijk nog meer aan! Maar helaas niet vandaag want het werkt niet, zo legt de eigenaar van het internetcafé wat er ook nog staat ons uit. Dus maar weer achter een schermpje binnen gedoken. En dan zo snel mogelijk weer naar buiten om in het park wat te relaxen. Het is inmiddels zo warm na de middag dat het wel lekker is om even rustig aan te doen. Doen de Marokkanen trouwens ook, een hoop shops zijn een paar uurtjes dicht.
Daarna wat door de medina gezworven en op het grote plein geëindigd. Inmiddels is hier een enorme hoeveelheid eetstalletjes opgebouwd en je kan van alles bestellen wat ter plekke wordt bereid. Met enorme rookwolken, zo nu en dan staat het halve plein blauw van de rook.

marrakech drukte op het plein 20180318 1885911587

We nemen wat vis en kebab maar het is niet heel bijzonder. Meer de gein om er ook een keer te zitten, maar wel eenmalig. De streetfood uit de medina's was tot nu toe veel beter. Verder loopt het plein vol met allerhande artiesten. Van slangenbezweerders en frisdrankhengelaars tot djembabands. En heel veel kleedjes uitgestald met van alles wat,  kennelijk, een helende werking heeft. Potjes met vage poedertjes en zalfjes en dergelijke en veel levende en gedroogde reptielen. Een bonte bedoening.

marrakech vol ooievaars 20180318 1732106000

De dag er na weer wat highlights langs, het Badi Palace en de Saadian Tombes. Bij het paleis zitten tientallen ooievaars hoog boven de drukte uit op hun nesten die op de ruïnes van het paleis zijn gebouwd. Vanaf een hoog punt bij het paleis kan je ze mooi van dichtbij zien. Je ziet nu dat ze op heel veel plekken in de omgeving nesten hebben. Tot op de minaretten toe.
Ook lekker aan het shoppen geweest in de Medina. Tenslotte hoeven we er nu toch niet veel meer mee te sjouwen. O.a. een lamp en een schaal gekocht. En een grote tas erbij om alles in te stoppen...