Amman en Jerash

op Gepost in Jordanie Hits: 2470

Vanuit Madaba de bus naar Amman genomen. Bij het Abdali busstation een taxi genomen naar downtown. Alles komt nu bekend voor, dat is het mooie als je ergens een tweede keer komt. We weten nu precies waar te gaan.

Ditmaal wel een kamer bij het Palace hotel weten te bemachtigen, de vorige keer zaten ze vol. Warm aanbevolen in de LP en dit keer geheel terecht want dit is een perfect hotelletje. Midden in downtown en toch rustig gelegen en het ziet er allemaal ook nog eens erg netjes uit.

 amman in het theater 20180323 2005017630

's Middags nog even het theater van Amman bezocht, waren we een week geleden wel langs gelopen maar nog niet in gegaan. Het is een enorm theater met destijds plaats voor 6000 man. Er zijn ook twee musea die wel de moeite waard waren. Hier zijn oa. foto's te zien uit begin vorige eeuw waarop het theater nog een redelijk ongeorganiseerde hoop stenen is, van voor de restauratie dus, en het nog helemaal vrij in de heuvels ligt. Ongelofelijk als je ziet hoe enorm de stad ook hier gegroeid is. Dit is nu op de rand van het centrum...

In de avond wat gaan rondwandelen langs de 1000-en winkeltjes. Mooie lamp gezien, maar een beetje prijzig. Eens kijken of we zoiets ook in Damascus kunnen vinden. Daar komt sowieso veel van wat hier te koop is vandaan.

jerash 20180323 1446235980

De dag er op naar Jerash. Het is een uurtje reizen maar de oude gore draak van een bus en de omleidingen maken dat het een zware bevalling is. Maar we komen er wel. En nog vroeg genoeg om de drukte in de archeologische site voor te zijn.

Het is een oude Romeinse stad van net na de jaartelling. Qua opstelling redelijk te vergelijken met Palmyra in Syrië. Ook hier een lange straat met pilaren en tempels en theaters. Bijzonder is de staat van het forum, dit was de ontmoetings- en marktplaats. Het heeft een ovale vorm en is ook omgeven door pilaren.

Een paar interessante uurtjes doorgebracht.Als we terug gaan hebben we geluk, er vertrekt net een grote bus met airco terug naar Amman. Onze eerste in Jordanië!
Die middag wat gelezen en geslapen. En kopjes thee gedronken in de "lounge" van het hotel, met Jordan Times voor het laatste wereldnieuws uit het Midden oosten.