Nara

op Gepost in Japan Hits: 2063

Vanuit Kyoto is het maar een klein uurtje met de trein naar Nara. Dit was ooit de hoofdstad van Japan en wordt eigenlijk alleen door Kyoto overtroffen qua bezienswaardigheden. En Nara heeft een grote troef; de 1200 hertjes die door tempels, straten en parken banjeren.

En de hertjes zijn populair zal al snel blijken.
we zijn lekker op tijd op e trein gestapt en zijn ook al vroeg in Nara. Eerst bezoeken we de Yoshikien Gardens. Mooie tuintjes rondom een waterpartij. Om een of andere reden zijn deze gratis voor buitenlanders en moeten Japanners betalen. Je ziet het ook gelijk terug in de herkomst van het bezoek.

Nara - Todaiji, Daibutsu halDan naar de topper in Nara, de Todaiji tempel. Echt een indrukwekkend gebouw. Binnen staat een enorme boedda. De grootste van Japan-wereld, noem maar op. Maar dat zeggen ze in elk land met een groot exemplaar. Maar het gebouw is wel gigantisch. Het is helemaal van hout en schijnt, daar is ‘ie weer, het grootste houten gebouw ter wereld te zijn. En dat acht ik we heel aannemelijk. Prachtig gebouw en door zijn grote omvang heerlijk koel van binnen. Er staan aan weerszijde van de boedda nog twee beelden en wat wachters in de hoeken.

 


Nara - Veel hertjes In het park achter deze tempel eten we onze lunch, die we eerder in het stadje gekocht hebben. Hier ook wat hertjes. Je ziet ze echt overal lopen. Ze zijn volkomen tam en eigenlijk alleen maar op zoek naar mensen met de koekjes die her en der verkocht worden om de herten te voeren. Het is zelfs zo dat sommige een soort buiginkje maken om een koekje te krijgen. Het levert wel veel grappige situaties op met de Japanners die nou kennelijk niet echt veel ervaring met de omgang met dieren hebben. Als een hertje ook maar even te veel aandringt levert dit gelijk al veel gegil op. En dit zijn dus echt Bambi hertjes.
In de middag een rondje langs wat tempels gelopen. De Wakamija Jinja is de laatste, deze tempel heeft langs al zijn toegangspaden stenen lantaarns staan. Het moeten er duizenden zijn. Sommige zijn prachtig begroeid met mos en plantjes. Dan door het stadje teruggelopen richting station.