Takayama

op Gepost in Japan Hits: 1254

Takayama heeft een oud centrum wat tegen de rivier aan ligt die dwars door het stadje stroomt. Het zijn smalle straatje met huisjes en vooral veel winkeltjes en eettentjes. We gaan hier heen in de ochtend want dan is er ook nog een markt op de oever van het riviertje.

Het is een leuk marktje met veel lokale lekkernijen en creabea handel. Hierna aan de wandel gegaan door het oude centrumpje. Tempeltje bezocht, veel oude huisjes gezien, koffiebreak bij de 7-eleven en weer verder aan de wandel. Sommige van de staatjes lopen vol met mensen. Kennelijk zijn er een paar bussen met scholieren gedropt want het barst van de schooluniformpjes. Ze storten zich massaal op al het lokale voedsel wat per hapje wordt verkocht, van het ene naar het andere loket. En Japanners staan graag in de rij.
Takayama - En nog een glaasje!Er zijn hier ook een aantal sake brouwerijen en die hebben fraaie winkels waar je ook proeverijen kunt doen. Sake is een Japanse nationale drank en wordt gemaakt van rijst en gebrouwen op een manier die lijkt op die zoals dat bij bier gebeurt. Voor 200 Yen een stenen kopje gekocht en vervolgens op naar de vitrine waar een tiental flessen staat om te proberen. Van een heel aantal flessen een kopje geproefd. De stemming stijgt maar de smaak wordt er niet beter van. Eigenlijk vindt ik het niet erg bijzonder.
Tegen een heuvel aan de buitenkant van het oude centrum ligt een heel aantal tempels op een rij. Er is een wandelroute die langs binnendoor paadjes langs alle bezienswaardigheden gaat. Hier ons in de middag mee vermaakt. De tempels zijn niet allemaal heel bijzonder maar het is een leuke wandeling. Op de terugweg langs de rivier. Het is een snelstromend riviertje, niet heel diep maar met een aantal poelen. Ook hier ontzettend veel koikarpers die er in rondzwemmen.
Takayama - Hida Folk villageDe dag er op naar het Hida Folk Village in de buurt gegaan, een minuut of 10 met de bus. Dit is een dorpje waar ze diverse oude huizen en boerderijen uit de omgeving verzameld hebben. Een soort openluchtmuseum dus. Het was eigenlijk leuker dan verwacht. De huisjes staan prachtig op een helling tussen hoge bomen, mooi parkje er om heen en weinig volk. We hebben ons prima vermaakt.