Tokyo hoog en Tokyo druk!

op Gepost in Japan Hits: 1172

Tokyo van uit de hoogte! Er zijn een paar plekken waar de bouwsels tot de wolken reizen. En dan heb je een mooi uitzicht! De bekendste is de Tokyo Sky Tree, een enorme toren die er uitziet als een zendmast. Hoog maar ook behoorllijk prijzig om te bestijgen. Er is een plaatselijke kopie van de Eiffeltoren maar die is aan alle kanten ingehaald qua hoogte. En er is het Tokyo Metropolitan Government Offices gebouw.

Met een uitzichtplatform op de 45e verdieping en dan sta je inmiddels ook 202 meter hoog. Met uitzicht op de Sky Tree en de, als het helder is, Mt. Fuji. En het mooiste, geheel gratis!

Het is vandaag zondag dus geheel geen officemedewerkers te bekennen. Wel veel anderen die ook wilen genieten van het uitzicht. Gelukkig gaat de lift als de brandweer dus we staan zo boven. Prachtig uitzicht over Tokyo, zo ver als je kunt zien bebouwing. Tokyo - In het Shinjuku Gyoen parkMaar wat wil je ook in een stad met 20 miljoen inwoners. Inmiddels is het wel behoorlijk dampig geworden dus Mt. fuji valt niet te zien. De Sky Tree staat wel mooi in de verte.

Vandaag is een warme dag dus we gaan eerst wat relaxen in het park. Het Shinjuku Gyoen park is vlakbij en we halen eerst bij een winkel wat te lunchen. Dan naar het park tesamen met veel anderen. Het is echt een dag voor het park en overa waar wat schaduw is zitten mensen in het gras. Na wat zoeken vinden we ook een plekje. Lekker even wat uurtjes lezen en niets doen. De parken zijn hier allemaal even fraai. Ze zijn meestal honderden jaren oud en er staan enorme bomen. En dat komt vandaag mooi uit!

Tokyo -  Meiji-Jingu tempelVervolgens gelopen naar de Meiji-Jingu tempel even verderop. Deze ligt ook in een park allen hier is dan weer niets aangeharkt en loop je eigenlijk gewoon in een groot bos. Bijzonder zo midden in Tokyo. Het is een boeddistische tempel en je kan je wens op papier of op een houten bordje achterlaten. De bordjes hangen met duizenden aan rekken. Tijdens ons bezoe is er een korte ceremonie, het lijkt op een zegening voor een huwelijk maar helemaal duidelijk was dat niet. Een hele groep mensen trekt in elk geval heel statig door de tempel gadegeslagen door de honderden bezoekers.

Dan weer verder gewandeld naar de wijk Shibuya. Onderweg komen we langs een stadion waar een van de popie jopie boybands optreed. Ze zijn hier in Japan nog steeds helemaal weg van boy- en girlbands. Regelmatig zie je ook vrachtwagens met reclame op de zijkant voor een nieuw album rondrijden waarbij keurig gekapte koppies je toelachen. Ook hier rond het stadion veel reclame met lachende boys, en duizenden meisjes en vrouwen die ze komen aanbidden. Grappig gezicht.
Tokyo - Free hugs in ShibuyaShibuya is een heel hippe wijk. Eigenlijk de leukste tot nu toe. Veel leuke shops en warenhuizen, en het drukste kruispunt van Japan vlakbij Shibuya Station. Echt megaveel mensen steken hier uit alle hoeken tegelijkertijd het kruispunt over. We zijn even de naasttgelegen starbucks ingegaan om van een hoge verdieping een mooi overzicht te hebben. echt bizar om te zien. Sowieso een mooi punt om rond te kijken. Allerlei hipsters op z'n Japans en groepjes jongens met Free Hugs in de aanbieding.
Dan weer de metro opgezocht en richting hotel gegaan. Onze drie dagen Tokyo zijn omgevlogen. Morgen op pad naar Matsumoto!

 

Tokyo - Shibuya crossing, erg druk!