Panama City

op Gepost in Panama Hits: 1351

Regen, regen, regen, hier in Panama City leek er geen eind aan te komen. Tot vandaag dan, want opeens was het vanmorgen droog. Gelijk de bus gepakt naar de Miraflores sluizen bij het Panama kanaal. Het is vandaag weer een bedrijvige dag. Gisteren was bijna alles gesloten vanwege een feestdag. De wijk waar we zitten is al niet heel erg vrolijk, maar met al die gesloten rolluiken en de hele dag regen zag het er helemaal treurig uit.

Maar vandaag is alles en iedereen weer druk. We gaan eerst naar de Halbrook busterminal en vandaar met een bus die de sluizen passeert. De bussen zijn ook hier van die Amerikaanse schoolbussen, ze zien er vaak prachtig uit, helemaal beschilderd met afbeeldingen. Ze worden hier de streetrockets genoemd. En inderdaad, ze gaan hard!
Het is bij de sluizen veel drukker dan ik verwacht had. Echt een massa mensen die staat te kijken vanaf de uitkijk platforms hoe een schip door twee locomotieven de sluizen in wordt begeleid. Leuk, maar nou ook weer niet wereldschokkend.... Je zou ook even in IJmuiden kunnen gaan kijken, komt op hetzelfde neer. Het museum in het gebouw is wel interessant. Want het de aanleg van het gehele kanaal was natuurlijk een huzarenstukje. En dat laten ze prachtig zien. Inmiddels word er gewerkt aan een extra aantal sluizen om de capaciteit te vergroten.
Gelukkig was het kanaal in elk geval weer open voor de scheepvaart want gisteren was het voor het eerst sinds 1989 afgesloten vanwege de heftige regenval.
Bij de Halbrook terminal ook even geshopt in de MEGA shopping mall die daar staat. Echt een giga ding. Met natuurlijk weer de thermostaat op vriezen want het was er berekoud. Wel goed voor de kerststemming want het stond er ook vol met giga kerstbomen. Op de foodcourt een pizzaatje gegeten.
Terug in het hostel schijnt nog steeds de zon. Eindelijk een moment om boven op het dakterras even in de riante stoelen een biertje weg te werken. We kijken uit over een groot deel van de oude stad Casco Viejo, de no-go area zeg maar. Want nog lang niet alles is hier pais en vree.... Vanmiddag is het even eerste rang tijdens een politieactie in een huizenblok tegenover ons. Massaal zijn ze alles aan het uitkammen. Zelfs op het dak lopen ze te zoeken. Resultaat onbekend.