Lazy days

op Gepost in Thailand Hits: 2886

Vroeg opgestaan en met een busje naar de havenplaats in de buurt van Trat vanwaar de ferry naar Ko Chang vertrekt. Kaartje kopen, in de pick-up truck naar de pier en dan wachten tot de boot vertrekt. Het is ditmaal een schattig grote-notedop-model boot. Met rijen bankjes op het dek, perfect dus! Hij gaat niet hard maar dat hoeft ook niet want het eiland ligt vlak voor de kust en het is maar een uurtje varen.

Op het eiland nemen we weer een pick-up truck naar de "white sand beach". We zijn niet helemaal zeker van deze bestemming maar gokken het er op. Eenmaal aangekomen valt het een beetje tegen; het is erg dicht op elkaar gebouwd en leuke hutje's aan zee zijn nog steeds vrij duur. Ze willen vanwegen het laagseizoen wel zakken met de prijs maar dan moet je gelijk voor drie dagen betalen, en daar beginnen we niet aan! Na een tijdje rondkijken zijn we het zat en nemen weer een pick-up truck richting de "Lonely beach". Een veelbelovende naam maar wel weer een half uurtje rijden. Hier aangekomen beland bij de Tree house bungalows. Rieten hutjes aan het water, een prachtig plekje. En geen resorts in de buurt. Ze hebben ook een heel groot paviljoen van hout boven het water gebouwd waar het perfect relaxen is. Een HEEL relaxed sfeertje met de hele dag loungemuziek.
ko chang,vissers varen uitDrie dagen gebleven in dit kleine paradijsje. Hoe lang het nog paradijselijk zal blijven is de vraag want er wordt echt overal gebouwd in de niet altijd even fraaie resort-stijl op dit eiland. Maar voor ons is het gewoon lekker even niets doen. Een beetje zwemmen, kijken naar de zee, de zonsondergang, boekje's lezen en veel schommelen in de hangmatten bij het restaurant met een fruitjuice aan de lippen. Heel vervelend...
Overigens een aantal dagen ook niet echt lekker gevoeld. Koortsig en veel spierpijn. De laatste dag op Ko Chang maar het zekere voor het onzekere genomen en bij een dokterskliniek langsgegaan. We zijn tenslotte door wat malariagebieden gereisd en bij koorts dan geen risico nemen. Er wordt wat bloed afgetapt en onderzocht. Maar gelukkig valt het allemaal mee, ik heb volgens de dokter gewoon een zware verkoudheid.

posted by Frank : dinsdag, juli 13, 2004

Lees meer over Thailand: