Door de Kalahari

op Gepost in Botswana Hits: 1178

Deze morgen vroeg opgestaan want we hebben een lange reisdag voor de boeg. Vandaag reizen we naar Maun. Eerst het zandpad weer door geploeterd en dan de geasfalteerde weg op. We doorkruisen nu da Kalahari. Eindeloze vlaktes met dor gras en lage struiken.

Af en toe wat kleine dorpjes en her en der hutjes langs de weg van de mensen die het vee houden. Want er is hier VEEL vee. Vooral weer op en rond de weg. Er zijn stukken die echt vol staan met remsporen. Zonder twijfel van nood acties om een koe of iets dergelijks te ontwijken. Oppassen dus, vooral waar veel struiken staan. We komen ook langs een aantal plaatsen waar diamantmijnen zijn. Dit is waar een groot deel van de Botswanse economie op draait. En waarschijnlijk de reden dat er hier zo'n verrassend goede weg ligt, want dat valt ons alles mee..Zolang er geen vee in de buurt is kan je met gemak uren 120 rijden.
Aan het eind van de dag in Maun. De campsite die we op het oog hadden blijkt gesloten. Maar gelukkig zitten er zat. We belanden bij de Old Bridge Backpackers. Aan de rivier en we hebben een mooi plekje onder de bomen. En hier kan je nog enigszins betaalbare trips de Onkovango delta in boeken.
De eerste dag relaxen we wat en regelen het tripje voor de dag er op..Maken nog een korte wandeling door de omgeving om uiteindelijk in een luie stoel aan de rivier te belanden. Lekker hoor. Zelfs hier zo dicht bij de stad dobbert er zo nu en dan een dikke krokodil of nijlpaard voorbij! S' Avonds is het gezellig in de bar en zitten we door te warmen aan het kampvuur.