Pingyao

op Gepost in China Hits: 2650

Om half acht gearriveerd in Pingyao. Hier willen we een dag blijven. Op het station staan de mannetjes alweer klaar en eentje is van het guesthouse dat we op het oog hadden. We belanden in een soort electrisch golfkarretje en rijden gratis naar het guesthouse. Het ligt midden in het oude centrum van Pingyao en is geheel in de mooie authentieke bouwstijl. Ze hebben hier prachtige kamers met oude Chinese hemelbedden. Maar we gaan toch voor iets eenvoudigers en goedkopers.

Het is overigens erg rustig in de hostels, het seizoen is duidelijk nog niet begonnen. Eigenlijk bevalt het tot nu toe erg goed om zo vroeg al te reizen. Het is veel rustiger, we hebben geregeld prachtige heldere dagen, de temperatuur is net lekker en het is nu ook erg gemakkelijk om over de prijs te onderhandelen.
Hier ook even laten bellen voor treintickets naar Xi'an. Het blijkt niet meer mogelijk te zijn voor morgen. Nu gaan we wel proberen een bus aan te houden met die bestemming. Zien we morgen wel.
Lampionnen in PingyaoDe hele dag het stadje verkend. Het is een oud stadsdeel wat nog geheel ommuurd is. Het is gebouwd rond 1300 en eigenlijk is er sindsdien weinig veranderd. Het staat ook op de Unesco lijst. Je kan urenlang ronddolen door de smalle straatjes. De huisjes zijn bijna allemaal nog in de oude bouwstijl en prachtig gedecoreerd. Overal hangen ook rode lampionnen en je waant je echt in de middeleeuwen. Later die middag nog midden in een filmopname beland. Opeens was er een stukje straat afgezet en werd iedereen tegengehouden. ERG drukke regisseur brult z'n commando's en "action". De acteurs in klederdracht, leuk om te zien.
Ook een heleboel "antiek" handelaren op straat. In tegenstelling to Beijing hier wel een hoop leuke dingetjes. Ik ben bang dat de rugzakken toch aardig wat zwaarder geworden zijn. Eens zien of we over een paar dagen in Xi'an wat naar huis kunnen sturen.


# posted by Frank : zondag, april 04, 2004