Hup Aussie's hup....

op Gepost in China Hits: 2312

Vanochtend eerst wat emails rondgestuurd. Onze Tibettrip blijkt bijna een week eerder te kunnen starten, de permits zijn sneller te regelen. We vertrekken nu 27 April. Een mooie meevaller dus. Daarna met de bus naar Lijang. Eigenlijk een luilekker ritje, want het duurt maar drie uur en de weg is in goede staat. Ook vandaag weer heerlijk weer. Als we in Lijang aankomen worden we gedropt bij het busstation. Dat ligt echter nogal een eindje van de oude stad waar we een willen dus tijd om een stukje te lopen. Een brede straat die we door lopen is helemaal afgezet door de politie. Even later blijkt waarom; we lopen langs het stadion en daar wordt vanmiddag de interland China - Australie gespeeld. Bij de ingang staan wat vrouwen met kaarten te zwaaien. Het lijkt ons wel wat en voordat we het weten hebben we twee kaarten voor de wedstrijd van over 1 1/2 uur. Nu nog een guesthouse...

In de oude stad een prachtig oud pand gevonden wat dienst doet als guesthouse. De First Bend Inn. Een kleine binnenplaats met kamers eromheen. Twee bedden op de dorm aan het binnenplaatsje genomen. En dan weer snel terug naar het stadion. Bij de ingang staat een soort erepoort van leger en politie te wachten en blijkt dat je niets mee naar binnen mag nemen. En we hebben net een flesje frisdrank gekocht en ook de kleine rugzak met camera's bij ons... Het flesje wordt bij de poort even weggeklokt en over de rugzak gaan we in discussie met een van de agenten. Hij is niet al te beroerd maar moet het (natuurlijk) eerst aan z'n baas vragen. Baas heeft kennelijk ook een goede dag en de tas mag mee naar binnen. Godzijdank.
De wedstrijd is dan wel een heuse interland, het is er wel een van lokaal niveau. De plaatselijke FC. Siguan Yunnan (of zo iets) speelt tegen Melbourne. Een wedstrijd op niveau dus. Maar wel met een stadion(netje) vol en een prima sfeer. De volledige aanhang van de Australiers (twee Hollanders in vak G) moeten het vocaal helaas afleggen tegen een stadion vol uitbundige Chinezen en dat geldt eigenlijk ook voor de Aussie's in het veld. De Chinezen weten hem er twee keer in te leggen. Einduitslag 2-0.
Terug in de oude stad hier wat rondgeslenterd. Het is een prachtig geheel van steegje's, bruggetje's en kanaaltjes met oude pandje's. restaurantjes aan het water, het is een gezellig geheel. Alleen in veel pandjes zit weer een shoppie met souvenirtjes die we nu al zo lang zien. Een beetje overdaad dus. Gelukkig is het maar een deel van de straten, als je het doolhof van steegjes induikt kom je weer een beetje in de oorspronkelijke straatjes. Alleen de uitgang vinden in zo'n doolhof valt niet mee. Je kan er heerlijk in rondslenteren.
Die avond gegeten in een Tibetaans restaurant.