In Kunming

op Gepost in China Hits: 2693

Vanochtend eerst op zoek naar een ander hotel. Bij daglicht zoekt het toch wat gemakkelijker en al snel vinden we wat anders. Het Spring City hotel. Veel goedkoper en lekker centraal.

yonghegongHierna een minibusje genomen naar de bamboo tempel. De tempel ligt mooi hoog in de heuvels naast Kunming. Een mooie route erheen, verder niet zo bijzonder. Toen met een minibusje naar Xi shan heuvels om de "dragon gate" te bezoeken. Dit zijn een aantal kamers met buddha's die op grote hoogte tegen een rotswand liggen. Honderden jaren geleden heeft een monnik het al hangende tegen de rotswand allemaal uitgehakt. Tegenwoordig kan je met smalle trappetje en tunneltjes het geheel bewonderen. Was een erg indrukwekkend geheel met een prachtig uitzicht over het enorme meer wat er naast ligt. Wel een vermoeiende bezigheid want het zijn echt heel veel trappen.
Terug in Kunming de plaatselijke markt bezocht. Een bont geheel met ook een vogel en plantenmarkt. En we hebben ontdekt dat chinezen behoorlijk thuis zijn in de aquaria wereld. Op deze markt wordt in grote hoeveelheden allerhande aquaria en benodigdheden aangeboden. Ook worden er veel komplete bakken verkocht. Allemaal kingsize formaat, de een nog mooier dan de ander. Het trieste was dat er ook ontzettend veel koraal ligt. Enorme stukken liggen los te koop en in de zoutwater aquaria zijn hele riffen nagebouwd. Kompleet met al die prachtige felgekleurde wuivende anemonen e.d. Ze zijn gewoon met brok koraal en al uit zee getrokken. En dat terwijl we hier toch echt een kilometer of 1000 van zee afzitten.
Maar dit is China en hier kan het allemaal.
's Avonds gegeten in een foodplaza, een overdekt plein met tafeltjes en daar omheen alllerlei toko'tjes met etenswaren. Erg lekker!posted by Frank : vrijdag, april 16, 2004