Barbecue vulling

op Gepost in Chili Hits: 1581

De eerste dag op Paaseiland komt vooral vanuit de ligstoel op ons af. We doen het even lekker rustig aan vanmorgen. De vliegmarathon van gisteren was vrij vermoeiend. Roger, de eigenaar, komt vragen of we meedoen met het oudjaars feest. Eten en drinken het oude jaar uit. Natuurlijk! Er zal totaal een man of vijftig aanwezig zijn, gezellig!
Later vang ik op dat hij vandaag te vissen gaat voor barbecue vulling tijdens het feest dus een deal is snel gemaakt, met de mannen uit vissen.


We rijden met de 4x4 een eindje buiten Hanga Roa naar de visstek. Er komt geen hengel aan te pas, ze vissen gewoon met een lijn vanaf de rotsen. Stukje kip op de haak, stuk brood ervoor op de lijn om ze te lokken en met een sierlijke slinger de hele handel het water in. Is echt wel een kunstje, in het begin zit m'n hele handel continue vast aan de rotsen. Maar na een paar keer krijg ik het door. Je kan de scholen vis gewoon in het heldere water zien zwemmen en als ze het aas doorkrijgen stort de hele meute zich er op. Binnenhalen dus. Ondertussen is het wel opletten wat er aan golven vanaf de oceaan komt want er zitten er tussen die zijn ENORM. Even een stapje terug dus.
In totaal 76 vissen gevangen. Overigens verreweg de meeste door de mannen.
Met twee emmers vol vis terug naar het hostel. Kom maar op met die barbecue! Die middag alvast twee stuks zelf gebakken in het pannetje, jammie!