Kokerboompjes

op Gepost in Namibie Hits: 1567

Vertrek uit Sossusvlei betekent eerst weer een uurtje of wat gravelroad. Het is dezelfde weg als welke we heen genomen hebben en ditmaal rijden we met het zonnetje in de rug. Wederom overnacht in Mariental bij de “La vida inn”. De dag er op richting Keetmanshoop. Dit gaat lekker snel want vandaag de hele dag asfaltweg. In Keetmanshoop eerst even de voorraden aangevuld en vervolgens een 20 kilometer richting het oosten naar een campsite bij het kokerbomenwoud.

Het is hier heel rustig en we hebben dus alle ruimte. De mensen die de campsite runnen hebben ook een soort opvang voor allerlei dieren en er loopt een hele bonte roedel hondjes. Vele met een handicap.
En ze hebben vier cheeta's op de farm. De dieren hebben een enorm gebied waar ze overdag kunnen rondlopen maar rond vier uur wordt er gevoerd en zijn ze dus in de buurt. Hier even wezen kijken. Dichterbij cheeta's kom je waarschijnlijk nooit meer. De meeste zijn al meer dan 10 jaar in de opvang en kompleet gewend aan mensen. Je kan gewoon binnen de omheining tijdens het voeren. Leuke katjes!
Maar de echte reden dat we hier zijn neergestreken is natuurlijk het woud der kokerbomen. Nu is een woud een vrij royale omschrijving voor bomen in een woestijn, maar er staan er hier wel heel wat bij elkaar. De kokerbomen hebben een hele aparte vorm. Eigenlijk zijn het niet eens bomen maar Aloë. Een soort vetplant dus. Wel een flinke. Een dode stronk bestaat ook niet uit hout maar een soort weefsel, vederlicht!
Bij de ondergaande zon een rondje gelopen door het bos. De bomen en omgeving krijgen prachtige kleuren. Het barst hier ook van de marmotten, Je ziet ze overal op de rotsen mans om zich heen kijken en als je te dichtbij komt verdwijnen ze in een hol. Naast de tent zaten ze in de bomen de blaadjes er uit te eten. Als het donker wordt gaan we terug naar de tent. 's Avonds bij het kampvuur weer sterretjes geteld. In de bosjes spotten we nog een Genetkat.
We blijven twee nachten hier. Vandaag wordt vooral een relaxdag. In de ochtend bezoeken we nog wel de “Giants Playground”wat ook tot het land van de farm behoord. Het is een bizar landschap met rotsen die keurig op elkaar gestapeld lijken. Alsof een reus aan het werk is geweest... Hier een klein rondje gelopen. Er staan ook nog wat kokerbomen tussen de rotsen. Mooi plaatje. Vervolgens nog even op en neer naar Keetmanshoop voor benzine en nog wat boodschappen en de rest van de dag in de schaduw gehangen. Zelfs nog even kunnen Skypen op de wifi van de familie. Aan het eind van de middag nog een rondje door het kokerbomenbosje gemaakt. Weer erg mooi.
En dan weer het fik aan om te braaien. Da's eigenlijk gewoon bb-q-en maar dan op z'n Afrikaans. Lekker hoor!