Windhoek

op Gepost in Namibie Hits: 1038

Deze dag begint met een ontbijt in het guesthouse. Lekker hoor, niets hoeven doen en uitgebreid eten! Gelukkig kan Anita weer iets gemakkelijker bewegen en is de pijn weg. Alles rustig ingepakt en in een schoon gewassen auto (service van het huis) op pad richting Windhoek.

De Franse eigenaar van het guesthouse had ons al gewaarschuwd dat dit een gevaarlijk stukje weg is. Ontzettend veel groepjes wrattenzwijnen die plotseling oversteken gecombineerd met onoverzichtelijke heuvels en bochten en de rijstijl van de doorsnee Namibiër maken dit een weg waar regelmatig ongelukken gebeuren. Wij kruipen ook nog even door het oog van de naald. Als ik een noodstop moet maken voor een groep zwijnen die uit het niets de weg op rennen kan het busje wat al een tijdje vlak achter me hangt maar net ons ontwijken maar beland daardoor wel op de andere weghelft waar ook een tegenligger aankomt. Deze vliegt de berm in, net als het busje even later. Godzijdank raakt geen enkele auto een andere. Komt dus ongelooflijk goed af. Behalve voor de zwijnen want daar zijn er drie van onder het busje beland. Pfff

In Windhoek een guesthouse gezocht en een heel fraaie kamer met balkon gevonden. En met een complete keuken dus we kunnen ons eigen potje weer koken. Veel gerust op de kamer.
De volgende dag een klein rondje door de binnenstad gemaakt Heen gelopen, terug met de taxi. Ging heel goed met de patiënt. Windhoek heeft niet een heel bijzonder centrum. Hadden we snel gezien.