Quepos / Manuel Antonio

op Gepost in Costa Rica Hits: 1178

Manuel Antonio is het laatste park wat we bezoeken in Costa Rica. Het ligt vlak bij de plaats Quepos en is eenvoudig in een kwartiertje met de bus te bereiken. Het valt wel meteen op dat dit een andere toeristische omgeving is dan die we tot nu toe hebben bezocht. Hier is het HEEL druk, in onze beleving dan. De weg er naar toe is volgebouwd met hotels en restaurants. Heel veel.

En bij het betreden van het park is het eigenlijk hetzelfde. Grote groepen die met gids met kijker over de weg door het park lopen. Geen klein slingerpad maar gewoon een onverharde weg. Wel direct al een hoop te zien langs deze weg. Het wordt ook wel erg gemakkelijk gemaakt want het is meteen duidelijk als een groep met gids iets op het oog heeft want dan staan de camera's allemaal in een richting. Kunnen wij ook gelijk meekijken.
Veel luiaards gezien en een koppeltje toekans in de bomen langs deze weg. De weg komt uit bij een prachtig zandstrand omzoomd door het oerwoud en dit is waar de meeste mensen stoppen en gaan zwemmen. Wij maken nog een wandelingetje door het bos en zie op een boomstam nog de grootste vlinder ooit. Zeker niet de mooiste maar hij is echt groot. Als we een foto willen maken met een hand ernaast als referentie vliegt hij helaas weg. Bij het strand teruggekomen even gezwommen en dan weer retour Quepos.