Montezuma / Cabo Blanco

op Gepost in Costa Rica Hits: 1293

Van Liberia naar Montezuma kost bijna een hele dag. Terwijl het nou ook weer niet heel ver weg is. Het begint al als we om zeven uur op het busstation staan en de eerste bus naar Punta Arenas pas om half negen vertrekt. Beetje lang wachten, dus we nemen de bus naar Canas ongeveer halverwege. Daar even overstappen dachten we, maar ook hier duurt het nog een uur tot de volgende bus naar Punta Arenas vertrekt. In Punta Arenas lopen we naar de terminal om de ferry te nemen naar het schiereiland Nicoya. Beetje foute inschatting, qua afstand, hadden beter een taxi kunnen nemen. Dan wachten op de ferry, vertrekt om twee uur. Uurtje lekker uitwaaien aan boord, en dan de volgende bus in die in dik twee uur naar Montezuma hobbelt. Pff...

Het begint al te schemeren als we een hostel zoeken. Een paar zijn niet echt wat we zoeken voor de komende dagen, en dan staat er een mannetje slaap gebaren te maken en te wijzen naar een donker gat tegen de bosrand. Toch maar even kijken. Het blijkt een prachtig hostel te zijn. Enorme kamer met een enorme veranda op de eerste verdieping. Uitzicht tussen de bomen door op zee.
De volgende morgen zien we pas echt wat een fraai plekje dit is. Het ligt tegen de rand van het bos en die ochtend worden in alle vroegte gewekt door de brulapen die in de verte kabaal maken. Vervolgens trekt die morgen een halve dierentuin op ooghoogte in de bomen aan ons voorbij; eekhoorns, kapucijnaapjes, gekuifde vogels die mee ontbijten, een leguaan, een wasbeer, kolibries. Het is een pracht om ze zo dichtbij te kunnen zien. Vandaag de hele dag een beetje gelezen en gerelaxed op de veranda. Er zitten geen andere gasten dus we hebben de hele bovenverdieping voor ons zelf.

Montezuma zelf is een schattig dorpje. Aardig toeristisch aan het worden en tegelijkertijd krampachtig aan het proberen om het hippie sfeertje van weleer vast te houden. Leuke plek voor een paar dagen.
De tweede dag hier naar het nationaal park Cabo Blanco gegaan. Een klein park wat het oudste stukje beschermde natuur van Costa Rica is. Mooie wandeling van vier uur naar de Cabo Blanca playa gemaakt. Een stuk strand tussen de rotsen geheel in het uiterste puntje van het park. Enorm veel apen en eekhoorns gezien onderweg. De brulapen heten in het Engels officieel “Bearded howler monkey”. Een brulaap met een baard dus. Ze zien er een beetje uit als de bengels van het bos...., lekker veel kabaal maken als het je uitkomt …
We maken ze nu van heel dichtbij mee, op een paar meter afstand zit een groepje in de bomen te brullen, en dat maakt echt een hoop herrie! Verder veel kapucijnaapjes en een paar mooie grote spechten met een rode kop gezien. Je hoort ze al van verre als ze op de bomen zitten te rammen, de stukken vliegen zelfs in het rond!
Het was weer enorm blubberig vandaag, bij terugkomst eerst broek en schoenen ontdoen van alle resten jungle.