Cartagena

op Gepost in Colombia Hits: 1360

Zon, zon, zon... Ook wel eens leuk om zonnig te beginnen! En in elk geval een goed begin van een nieuw land op een nieuw continent!
We zijn inmiddels in Cartagena in Colombia. Met een strak blauwe hemel en een temperatuurtje wat de 30 graden weer eens overstijgt. Da's lekker!
Vanuit Panama gevlogen via Bogota naar Cartagena. Ging allemaal heel vlot. In Cartagena een taxi genomen naar de wijk Getsemani. Hier vindt je de goedkope accommodatie en een hoop restaurantjes. Een heel stel hotelletjes langs gelopen en uiteindelijk de beste van het stel uitgekozen.

Onze dagen in Cartagena doorgebracht in het oude koloniale stadsdeel. Waar het in Panama City erg tegenviel is het hier heerlijk vertoeven. Je kan uren ronddolen in de smalle straatjes met de overhangende balkonnetjes vol planten. De huizen zijn geverfd in zo'n beetje alle pastelkleuren die er te verzinnen zijn en het geheel is dan ook een bonte boel. Heerlijke kleine plaza's met hoge bomen voor de schaduw en een fontein voor de verkoeling. De oude stad is vrijwel geheel ommuurd met een enorme stadswal die de Spanjaarden hebben aangelegd om hun handel te kunnen verdedigen tegen zeerovers. Je kan er nu lekker over wandelen met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. De tweede dag het “Museo de Oro” bezocht. Het heeft allerlei gouden voorwerpen van rond het begin van de jaartelling.
Vanmorgen alvast even bus tickets geregeld voor de bus van morgen. Kostte wel een godsvermogen maar dan krijg je ook wat; 13 uurtjes vrieskist naar Medellin!