Matsumoto

op Gepost in Japan Hits: 958

Met de bus Tokyo uit. In eerste instantie lijkt er geen einde aan deze megastad te komen. En dan opeens maakt het beton plaats voor groene heuvels die al snel weer overgaan in heuse bergen. Tunnel na tunnel passeren we op de weg door de Japanse alpen naar Matsumoto. Halverwege zowaar een uur in een echte Japanse file. Het is druk richting Alpen tijdens de Golden Week.

Matsumoto is een provinciestadje gelegen in een dal tussen de bergen. Hoewel we al dik in de lente zitten zijn de toppen nog altijd mooi wit. Het is een stad met een lekker overzichtelijk centrum, alles valt te belopen. We worden gedropt bij het treinstation en staan vijf minuten later naast ons hotel.
De bezienswaardigheid van Matsumoto is het kasteel uit de 15e eeuw. Het is een houten gebouw op de hoge stenen muren die omgeven worden door een slotgracht. Het kasteel is een plaatje, we beperken ons tot de buitenzijde want het bordje bij het einde van de rij voor een bezoek aan de binnenkant geeft aan dat de wachttijd minimaal twee uur is.....
Maar ook van de buitenzijde is het indrukwekkend. Je kan rond de slotgracht wandelen door een mooie tuin en in de slotgracht zwemmen honderden enorme karpers en een eenzame schildpad.
Ook gaan we een dag met de fiets op pad. We kunnen ze zo meenemen bij het hotel, dus op de bekende veel te kleine fiets-met-mandje de omgeving in. Op goed geluk een route bedacht maar dat pakte aardig uit. Eerst naar een uitzichtpunt op een heuvel gegaan. Het ligt in het Joyama parkje op de top. Om er te komen moet er aardig geklommen worden. Met zo'n ienieminie fietsje betekend dat dus gewoon lopen. Fraai uitzicht over de stad en de bergen er om heen. Matsumoto - Op het fietsje!Ook een lekker verkoelend windje hierboven want we hebben weer een prachtige warme dag. Dan door de heuvels naar het Alps park iets verderop. Wederom om af en toe lopen en dan weer de heuvel af suizen. Dit is een veel groter park en het is er druk van de gezinnen die zitten te picknicken. Lekker een uurtje gezeten. En dan de beloning van al ons klimwerk, de afdaling naar de rivier. Vrijwel het hele stuk downhill!
Bij de rivier aangekomen kunnen via een smal weggetje terug naar het centrum van Matsumoto. Was een prachtig dagje op de fiets!