Osaka

op Gepost in Japan Hits: 937

Voor ons laatste treinritje gaan we een keertje niet via Kioto station. We lopen nu eerst naar een station in de buurt om daar de Keihan lijn te pakken. Met deze trein kunnen we weer vlak in de buurt van ons volgende hotel uitstapppen. Het is maar een kort ritje en na een klein uurtje staan we midden in Osaka.

Osaka is de twee na grootste stad van Japan en onze eindbestemming. De eerste dag verkennen we de omgeving een beetje. We zitten met ons hotel vlak bij de rivier die dwars door Osaka stroomt. In het midden ligt een langgerekt eiland wat via de brug naar de overkant te bereiken is. Het is geheel ingericht als park met in het midden een enorme rozentuin. Alle kleuren staan er tussen en het is er enorm druk met fotograferende mensen. De tweede dag gaan we hier onze sushi lunch opeten en loopt het er vol met mensen uit de omliggende kantoortorens die er ook gaan lunchen. Leuk plekje.

Ook een dagje op route door de stad gegaan. Met de metro weer deze keer. Het netwerk mag hier wel niet zo enorn uitgebreid zijn als in Tokio maar je kan toch overal komen. We gaan eerst naar naar Americana, de alternatieve hoek van de wijk Shinsaibashi . Veel hippe shops en lantaarnpalen in de vorm van langgerekte mannetjes. Daarna doorgewandeld naar Dotonbori. Dit is het kloppende hart van Osaka. Enorme lichtreclames in de Dotonbori straat en langs de rivier die zelfs overdag indrukwekkend zijn. De wijk zit vol met restaurants, vooral vis en krab. De krabrestaurants zijn gemakkelijk te herkennen aan de enorme bewegende krab op de gevel. Verder weer enorm veel gokhallen waarvan het licht en geluid je al van verre tegemoet komt. Leuk wijkje voor een uurtje of wat sightseeing.
Osaka - Osaka CastleDaarna met de metro naar het Osaka kasteel gegaan, Osaka - Jo zoals het officieel heet. Het is nog wat groter dan het kasteel wat we eerder in Matsumoto zagen. Alleen was dat kasteel nog orgineel en is dit een herbouw uit de jaren 30 van de vorige eeuw. En dat zie je, voorla van dichtbij, er toch een beetje aan af. Het ligt wel erg fraai op het hoogste punt en om er te komen moet je over diverse slotgrachten en langs enorme muren.
En dan zijn onze dagen in Japan alweer voorbij. De laatste ochtend nog een rondje door de omgeving. Even over de langste rechte ‘shoppingstreet’ van Japan. 2.6 kilometer maar liefst, en geheel overdekt. En dan op naar het vliegveld. Tassen opgepikt bij het hotel en met metro en trein naar het Kansai Airport. Ook dit ligt weer ruim buiten de stad op een kunstmatig aangelegd eiland in een baai. Een uurtje met de trein. We eten eerst wat op het plaza en gaan dan inchecken. Het gaat allemaal heel voorspoedig en snel vliegen we weer richting Holland. Een mooie reis in de pocket!