Moremi Nationaal Park

op Gepost in Botswana Hits: 1103

Half zes opgestaan voor ons tripje van vandaag, we gaan naar het  Moremi Nationaal park! Om zes uur de deur uit in een Landcruiser die is omgebouwd tot safari-vehikkel. Het eerste uur gaat nog over de geasfalteerde weg en op dit tijdstip is het bokkoud in zo'n open auto die er zo snel mogelijk probeert te komen.

Zodra we op de gravelroad komen wordt het beter, de gang is er wat uit. Iets voor acht bij de poort .Hier ontbijten we. Stomtoevallig komen we ook weer het stel tegen wat ons eerder meegenomen heeft door het Rhino park. Even bijgepraat.
En dan het serieuze werk. Over een zandpad door dit prachtige gebied. Moremi maakt deel uit van het enorme Onkovango delta gebied maar is het enige beschermde stuk. In de rest mag gewoon gejaagd worden. Als gevolg daarvan zit er in dit deel veel wild. We zien al snel weer veel dieren; zebra, giraffe, olifant, wrattenzwijnen en vele soorten hoefdieren waarvan de Red Leeche het meest talrijk zijn. Het is een prachtig gebied. Ondanks dat het al een tijd droog is zijn de bomen nog behoorlijk groen. Op diverse plaatsen zijn waterpoelen en uiteindelijk kom je weer bij het rivierenstelsel van de Onkovango uit. In de poelen en rivieren diverse nijlpaarden gezien. Halverwege de dag onder een groepje bomen geluncht, was inclusief, heerlijk gegeten. Het rijden over de zandpaden is een ware uitdaging, zelfs met 4x4. We staan verschillende keren vast in de zandmassa. Maar uiteindelijk krijgt hij hem altijd weer in beweging. Aan het eind van de dag nog een koppeltje jakhalzen gezien. Zien we toch nog wat roofdieren, want de leeuw, Cheeta en Luipaard laten zich vandaag niet zien.
Al met al een prachtige dag. Pas na zessen weer retour bij ons tentje.