Isla Ometepe

op Gepost in Nicaraqua Hits: 1255

Het dorpje Moyogalpa op Ometepe heeft een heerlijk relaxed sfeertje. Als de boot komt is er sprake van enige bedrijvigheid, even later is er weer no business as usual. En da's lekker want we hebben een relax dag!

Vanochtend eerst geswitched van hostel, nu in een veel fraaier gebeuren voor een prikkie meer. En verder de hele dag lekker gehangen in de hangmat en een beetje door het dorp gewandeld en uiteindelijk gekeken naar de mooie zonsondergang.
De volgende dag een scooter gehuurd en op het eiland rondgetuft. Mooi door dorpjes en de bossen. Hele dag mee bezig geweest. Eerst de petroglyfen bezocht. Tekeningen in de vulkaanstenen die her en der op het eiland liggen. We rijden heel naar Hacienda El Poivenir aan de voet van de Maderas vulkaan. Het laatste stuk is een beproeving voor onze scooter want de weg is hier hopeloos. Maar gehaald. Helaas is het niet heel indrukwekkend, het is moeilijk om er ook maar iets in de petroglyven te herkennen. Gelukkig is de omgeving en de tuin van de hacienda wel prachtig. Dan terug gescooterd. Eerst onderweg nog wat gegeten en vervolgens gezwommen in een prachtig helder natuurbad onderweg. Dan nog een dorpje bezocht en weer terug naar de thuisbasis.