De overland naar Nepal - van Gyantse naar Shigatse

op Gepost in Tibet Hits: 829

Dag 4, van Gyantse naar Shigatse

Om acht uur vertrokken. Er ligt een goede asfaltweg naar de 2e stad van Tibet dus we schieten erg op. Onderweg langs bij familie van Hischi, onze gids. Z'n familie woont in een klein dorpje en heeft ook een boerenbedrijf. Moeders komt langs met de yakboterthee (nog even en ik ga het echt lekker vinden...) en we krijgen gekookte eieren erbij als ontbijt.
Al om elf uur in Shigatse.

Bij het Tenzin hotel een kamer genomen en vervolgens de stad ingewandeld. Shigatse heeft een heel nieuw (Chinees) gedeelte en een oude Tibetaanse stad. In het Chinese deel een internetcafe gevonden en even de mail gechecked. Hierna bij een moslimrestaurantje gegeten. We kregen hier zulke enorme porties dat we ze niet eens op kregen. Goed gegeten dus!
Hierna het klooster bezocht; het Tashilhunpo klooster.
Dit is een prachtig gebouwencomplex wat af en toe de verblijfplaats is van de (Chinese) panchen lama. Het heeft vier hoofdgebouwen waarvan 1 met een 26 meter hoog buddha beeld. In de andere drie zijn graftombes van de overleden panchen lama's. Alle gebouwen zijn voorzien van mooie gouden daken.
Daarna door oude stad gelopen, het ziet er nog net zo uit als eeuwen geleden.
Vlakbij ons hotel is een klein marktje met "Tibetaanse" spulletjes, groente, ijzerwaren en geslachte geiten zonder kop die keurig recht op een tafel zijn gezet. Een gezellig marktje dus, al zijn de verkopende vrouwen wel errug opdringerig...
's Avonds gegeten bij "greasy joe" (!?), ondanks de naam toch erg lekker.